Hnúšťanské volejbalistky zabojujú v baráži o postup

Družstvo kadetiek VK Iskra Hnúšťa obsadilo v oblastnej druhej triede druhú priečku. Vďaka tomu si hnúšťanské volejbalistky predĺžili sezónu a zabojujú v baráži o postup do prvej triedy. Buď budú ich súperkami hráčky TJ ŠK VK Krupina, alebo VK Pirane Brusno. Závisí to od toho, ktorý tím skončí v prvej triede na poslednej siedmej priečke. Iskra vyhrala osemnásť zápasov, šesť ich prehrala, nazbierala 51 bodov. Polovicu prehier utŕžila vo vzájomných dueloch so Sláviou TU Zvolen, ktorá v súťaži triumfovala a zabezpečila si postup medzi najlepšie tímy na strednom Slovensku.

„To druhé miesto je vzhľadom na priebeh súťaže výborné. Nevyzeralo to pre nás dobre najmä po dvoch prehrách v Prievidzi. Súhra okolností a následná osemzápasová víťazná séria nám však umožnili naďalej bojovať o miestenku do baráže. Jej súčasťou bol aj nervydrásajúci tajbrejk v Poltári. Máme radosť, že sme skončili na druhom mieste. Zvyšovala sa tiež návštevnosť na zápasoch v hale. Zvolenčanky, ktoré súťaž vyhrali, boli lepšie,“ povedala pre vobraze.sk mládežnícka trénerka VK Iskra Hnúšťa Adriana Beregiová. Koučom kadetiek je Igor Pasiar.

Najskúsenejšími hráčkami Iskry sú Ema Boľfová a Tamara Vrábľová. Pripočítať k nim treba aj Kristínu Svinčiakovú, ktorá ale toho odohrala menej. Hnúšťanský dres si obliekajú dve dievčatá z Rimavskej Soboty – Zuzana Boldišová a Dominika Hrivnáková. „Štyri dievčatá sú vekom kadetky a ostatné žiačky. Z mladších hráčok zaznamenali progres hlavne Nela Hrušková a Lucia Brndiarová. Za veľmi pozitívne považujem, že hráčky dokážu vyhrať aj sety, ktoré sa vyvíjajú pre nás nepriaznivo. Jednoducho dokážu zdvihnúť hlavy. V priebehu sezóny dievčatá zrýchlili hru a postupne hrali sústredenejšie. Kolektív sa viac zomkol,“ skonštatovala Beregiová.

Podľa jej slov sa chcú čo najlepšie pripraviť na barážové duely. „Dievčatá idú v príprave na ne makať. Sú odhodlané urobiť všetko pre to, aby sa im podarilo postúpiť. Budeme sa o to snažiť a prispôsobíme všetko tomu, aby sme buď Krupinu, alebo Brusno zdolali,“ avizuje mládežnícka trénerka.

Na poslednej siedmej priečke sa umiestnili v druhej triede kadetiek hráčky MVK Poltár. Zverenkyne trénera Radoslava Urbančoka trikrát zvíťazili a 21-krát ťahali za kratší koniec. Poltárčanky získali desať bodov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Beregiovej