Hnúšťanské kadetky stroskotali na Krupinčankách

Hráčky VK Iskra Hnúšťa neuspeli v baráži o postup do prvej triedy kadetiek. Medzi najlepšie tímy na strednom Slovensku v tejto vekovej kategórii sa neprebojovali. Po tom, ako Iskra podľahla doma v obidvoch zápasoch volejbalistkám TJ ŠK VK Krupina (0:3, 0:3), prehrala aj na palubovke súperiek. Krupinčanky pokorili vo štvrtok Hnúšťanky znovu 3:0 na sety, a tak sa aj skončila celá séria.

„Po tom nevydarenom prvom sete sa naše hráčky uvoľnili, rozohrali, začali bojovať, urobila som aj zmeny v zostave. Keď to porovnám s domácimi zápasmi proti Krupine, tak sme zlepšili vykrývanie v poli, dievčatá prejavili viac radosti z hry i bojovnosti a rovnako vo väčšej miere dodržiavali pokyny. Nepokazili sme ani toľko podaní ako doma. Napriek tomu však Krupinčanky boli lepšie ako my,“ uviedla pre vobraze.sk hnúšťanská trénerka Adriana Beregiová. „Naše šance postúpiť boli po dvoch prehratých domácich zápasoch malé. To, že skončili dievčatá na druhom mieste v druhej triede, bola ich zásluha. Tak som im pred zápasom v Krupine vravela, aby si to užili, aby nemali zvesené hlavy,“ dodala. Za kadetky Iskry hrávali aj dve volejbalistky z Rimavskej Soboty – Zuzana Boldišová a Dominika Hrivnáková.

TJ ŠK VK Krupina – VK Iskra Hnúšťa 3:0 (9, 18,20)
Zostava Iskry: Boľfová, Antalová, Hrušková, Muránska, Sýkorová, Vrábľová – liberka Svinčiaková (Boldišová, Hrivnáková, Brndiarová, Z. Parobeková).

Účinkovanie starších žiačok, zastúpenie v prvej lige žien
Hnúšťa nemala iba tím kadetiek. Staršie žiačky Iskry obsadili v druhej triede (skupina Juh) tretie miesto (8 víťazstiev, 4 prehry, 26 bodov). V skupine o 1. – 8. miesto, v ktorej účinkovali aj družstvá zo severnej skupiny, sa potom umiestnili na ôsmej priečke (4 výhry, 24 prehier – 11 bodov). „V tejto fáze súťaže dostali príležitosť vekom mladšie hráčky, aby sa vyhrali a získali skúsenosti,“ povedala Beregiová.

Tri volejbalistky VK Iskra Hnúšťa hosťovali v prvoligovom tíme žien MŠK Žiar nad Hronom. Jeho farby hájili Nela Michalková, Lea Javorová a vďaka špeciálneho typu hosťovania bola na súpiske Žiaru tiež kapitánka hnúšťanských kadetiek Ema Boľfová. Ďalšia hnúšťanská hráčka Veronika Parobeková si obliekala v prvej lige žien dres ŠK Elba Prešov.

Pritiahli do haly divákov. Volejbalistky Hnúšte prehrali s Krupinou

Zdroj: vobraze.sk