Pritiahli do haly divákov. Volejbalistky Hnúšte prehrali s Krupinou

Postup medzi najlepšie kadetské tímy na strednom Slovensku sa im vzdialil. Hráčky VK Iskra Hnúšťa v domácich barážových zápasoch o postup do prvej triedy v oblasti Stred neuspeli. V nedeľu podľahli volejbalistkám TJ ŠK VK Krupina v obidvoch zápasoch zhodne 0:3 a 0:3 na sety. Krupinčanky môžu túto sériu, ktorá sa presúva na ich palubovku, ukončiť v treťom dueli. V prvej triede obsadili krupinské hráčky posledné siedme miesto. Iskra sa umiestnila v druhej triede na druhej priečke.

Volejbalistkám Iskry sa síce vydaril začiatok prvého zápasu, lenže v ďalšom priebehu úvodného setu prevzali opraty do svojich rúk Krupinčanky. Tie viedla z pozície kapitánky Karin Daxnerová, ktorá je mládežníckou reprezentantkou. Najvyrovnanejší bol druhý set, ale Hnúšti sa ho nepodarilo získať a ten tretí už bol hladkou záležitosťou hostiek. Druhý duel tiež lepšie zvládli krupinské volejbalistky, hoci mali minulý týždeň nahustený program.

„Vybuchli sme v tom, že sme nehrali dôrazne v poli. Hráčky nerobili to, čo mali podľa pokynov robiť. Išli zbytočne do lôpt, kde nemuseli ísť a neboli tam, kde mali byť. Nemali sme okrem Emy Boľfovej poriadny útok, sem – tam to bol ešte útok v podaní stredových hráčok, keď sme urobili dobrý príjem. Triafali sme súperky, keď sme útočili. Keď sa nám začalo dariť na bloku, tak sa nám nedarilo na príjme,“ uviedla pre vobraze.sk hnúšťanská trénerka Adriana Beregiová a pokračovala: „Som veľmi sklamaná, pretože dievčatá vedia toho viac, než ukázali v týchto dvoch zápasoch. Veľmi chceli, ale zodpovednosť im zviazala ruky. Uvidíme, čo bude v Krupine. Možno tam budú hrať uvoľnenejšie. Myslím si však, že sme doma na Krupinu mali, keby naše hráčky predviedli to, čo vedia.“ Ako Beregiová dodala, teší ju, že sa na zápasy prišlo pozrieť veľa divákov.

VK Iskra Hnúšťa – TJ ŠK VK Krupina 0:3 (-14, -21, -11), 0:3 (-19, -16, -16)
Zostava Hnúšte: Boľfová, Antalová, Hrušková, Sýkorová, Vrábľová, Muránska – liberka Svinčiaková (Brndiarová, Boldišová, Hrivnáková, Z. Parobeková, Zboinská, Kuráková).

Zdroj: vobraze.sk