Gól Ďuriša má historický význam. Rozhodol o druholigovom prvenstve Soboťanov

Dalibor Ďuriš (v strede) v drese R. Soboty

Hokejista Dalibor Ďuriš je veľmi rád, že sa HKM Rimavská Sobota prihlásil do prvej ligy. Prispel k tomu, že Soboťania triumfovali v druhej lige. Dvadsaťdvaročný krídelník z Rimavských Zalužian strelil vo štvrtom zápase finálovej série na detvianskom ľade víťazný gól. Zabezpečil ním Soboťanom výhru 3:2 a po tomto dueli mohli vypuknúť oslavy druholigového prvenstva. „Ten víťazný gól mohol dať hocikto. Napokon sa to podarilo mne a ukončili sme celú sériu. Počas toho týždňa som bral antibiotiká. Víťazný gól do siete Detvy zaraďujem medzi moje najdôležitejšie v kariére,“ povedal pre vobraze.sk Dalibor Ďuriš.

V drese Gemerčanov skóroval celkovo sedemkrát a mal takisto sedem asistencií. „Keď som prišiel do HKM Rimavská Sobota, tak som dúfal, že by sme mohli vyhrať druhú ligu. To pôsobenie v R. Sobote bolo výborné. Zažil som zábavu, tvorili sme dobrú partiu, tlak na výsledky bol len párkrát. Tie zápasy v play – off sa úrovňou vyrovnali prvoligovému zápoleniu,“ uviedol.

Uplynulú sezónu začínal v prvoligovom HK Brezno Knights, úvodné kolá Tipos SHL však pre zranenie vynechal. V záujme väčšej vyťaženosti na ľade si k tomu pribral v rámci striedavého štartu účinkovanie v R. Sobote. „S jedným tímom som skončil v Tipos SHL na poslednom dvanástom mieste a s druhým som do nej postúpil. Bola to z tohto pohľadu pre mňa paradoxná sezóna,“ uviedol bývalý mládežnícky reprezentant. Pred dvomi rokmi oslavoval Ďuriš s hráčmi HKM Zvolen titul v extralige. „Nedá sa to porovnávať. Medzi týmito oslavami bol rozdiel. Oslavy historického druholigového prvenstva boli dobré, ale netrvali tak dlho, ako to bolo vo Zvolene. Pekné bolo, že sme boli ocenení počas Dní mesta v Rimavskej Sobote. Prekvapilo ma to veľmi. Klobúk dole.“

Za Brezno strelil v druhej najvyššej súťaži päť gólov a pridal rovnako päť asistencií. „Bol som tretím najproduktívnejším hráčom breznianskeho tímu. Z toho, že sme obsadili posledné miesto, som bol sklamaný. Nezapadli do seba viaceré veci. Mal som možnosť ísť pred koncom prestupového termínu do prvoligového Žiaru, ale Brezno ma tam neuvoľnilo,“ povedal Ďuriš. Ten si v sezóne 2021/2022 zahral Tipos extraligu aj v Liptovskom Mikuláši a bol tiež účastníkom zvládnutej baráže o udržanie sa medzi elitou. Súperom Liptákov boli Žilinčania. „Chcel by som si v budúcnosti opäť zahrať v extralige,“ zdôraznil študent odboru manažment letovej prevádzky na Leteckej fakulte TU v Košiciach.

O útočníka Dalibora Ďuriša, ktorý začínal kariéru v R. Sobote, je v HKM záujem. „Mám na stole návrh zmluvy od šéfa HKM Michala Slováka. Viem si predstaviť, že budem pôsobiť v budúcej sezóne v R. Sobote,“ uviedol Ďuriš.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Ďuriša, Zajo photo