Gembický nastrieľal vo farbách R. Soboty na jeseň jedenásť gólov

Najlepším strelcom MŠK Rimavská Sobota bol v jesennej časti tretej ligy Východ Sebastián Gembický. Brankárov v nej prekonal deväťkrát. Mladík z Hodejovca figuruje v tabuľke kanonierov súťaže na tretej priečke. Káder Gemerčanov vystužil počas sezóny. Ukázal sa ako posila v pravom zmysle slova. Nastrieľal pritom dvojciferný počet gólov, pretože dvakrát skóroval v Slovnaft Cupe. „Teší ma, že mi to tam začalo padať vo zvýšenej miere. Dúfam, že to bude len pokračovať. Tá moja strelecká bilancia mohla byť aj lepšia, no nebolo to zlé,“ uviedol pre vobraze.sk dvadsaťjedenročný Gembický. Ako poznamenal, jesenná časť naplnila jeho očakávania spojené s pôsobením v drese Rimavskej Soboty. „Som rád, že som mohol pomôcť mužstvu. Väčšinou som nastupoval na pozícii podhrotového hráča, čo mi vyhovovalo,“ dodal bývalý mládežnícky reprezentant. Mal podiel aj na ďalších gólov, a to či už tak, že vybojoval tri pokutové kopy, alebo prihrávkami. Na druhej strane uvidel po druhej žltej karte v domácom zápase proti Lipanom následne červenú a nemohol nastúpiť v Lučenci.

„Úroveň súťaže je celkom v pohode. Možno si niekto povie, že je to len tretia liga. Myslím si však, že po reorganizácii je úroveň tretej ligy Východ rozhodne vyššia než vlani,“ skonštatoval Sebastián Gembický. Podľa jeho slov ešte nevie, kde bude hrávať v jarnej časti.

Soboťania prezimujú na piatom mieste. „Mrzia ma tie posledné dva zápasy so Spišskou Novou Vsou a Bardejovom, ktoré sme prehrali. Hrali sme o druhé či prvé miesto, ale škoda týchto dvoch výsledkov. Mohli sme byť na tom v tabuľke lepšie. Celkovo však hodnotím naše jesenné účinkovanie pozitívne,“ povedal Sebastián Gembický.

Vyskúšal si Fortuna ligu
S futbalom začínal v Jesenskom a jeho druhou zastávkou bola Rimavská Sobota. Už v tom období pútal ako žiak pozornosť. Odtiaľ jeho kroky viedli do DAC 1904 Dunajská Streda. V prvej dorasteneckej lige preukazoval kanonierske schopnosti. V roku 2020 prestúpil do Spartaka Trnava, kde však vo Fortuna lige nedostal príležitosť. Nastupoval za Petržalku, ktorá bola vtedy farmou Trnavy. V minulom ročníku hosťoval v MFK Zemplín Michalovce. Pripísal si na konto deväť štartov v prvej lige, nastupoval tiež za treťoligové Sobrance, ktoré boli farmou Michaloviec.

Strelci gólov
Rimavskosobotský mančaft nastrieľal v jesennej časti treťoligovej súťaže 30 gólov. Autorom deviatich z nich bol spomínaný Sebastián Gembický. Zhodne po päť zásahov zaznamenali dali Csaba Juhász a Adrián Macejko. Štyrikrát skóroval Erik Ľupták, ktorý premenil tri penalty a jednu nevyužil. David A. Fadairo, Kevin Oláh a rovnako tiež Jakub Rakyta strelili po dva góly. Jeden pridal Dominik Iboš.

Zdroj: vobraze.sk