Fotta a Fodorová z Klenovca hviezdili na bedmintonových kurtoch v Ilave

Laura Fodorová si priniesla zlato a striebro

Bedmintonista Jakub Fotta (Družstevník Klenovec) dominoval na áčkovom turnaji Grand Prix v kategórii do 15 rokov. V Ilave vyhral v sobotu dvojhru a pridal k tomu aj triumf vo štvorhre. Medzi dievčatami zas tvrdila v singli muziku Klenovčanka Laura Fodorová. Okrem zlata si priniesla tiež striebro, ktoré získala v debli.

Vo dvojhre potvrdil Jakub Fotta pozíciu nasadenej jednotky. Hráč Družstevníka mal v úvodnom kole voľný žreb. Vďaka trom vyhratým duelom bez straty setu postúpil do finále. V súboji o zlato Fotta zdolal Bhata (Lokomotíva Košice) 2:1.

Klenovčan Jakub Fotta a Jakub Božík (PBA Prešov) tvorili najvyššie nasadený pár vo štvorhre a papierové prognózy naplnili. Na ceste do finále prešli cez dve dvojice a v dueli o prvenstvo na podujatí pokorili pár Bhat/Sokol (Lokomotíva Košice) 2:1.

Dvojhra dievčat sa stala v Ilave záležitosťou Laury Fodorovej (Družstevník Klenovec), ktorá bola nasadenou dvojkou. Štyri vyhraté zápasy jej zabezpečili účasť vo finále. Súperky v nich porazila suverénnym spôsobom. Vo finále Fodorová narazila na Šarlayovú (BKR Púchov) a ani tá ju nedokázala zastaviť. Laura Fodorová zvíťazila nad bedmintonistkou z Považia 2:1 a mohla sa tešiť zo zlata. Jej súperka bola nasadenou trojkou.

Laura Fodorová ovládla dvojhru

Partnerkou Laury Fodorovej bola vo štvorhre Terézia Sopková (BC Prešov). Ako nasadené trojky získali strieborné medaily. Dva páry zdolali bez straty setu. V semifinále potom zviedli náročnejší duel, v ktorom napokon zvíťazili 2:1. Vo finále však Fodorová so Sopkovou nestačili na najvyššie nasadenú dvojicu Chylová/Jašková (SP Dolný Kubín), podľahli jej 1:2.

Jakub Fotta na stupni víťazov s partnerom vo štvorhre

Zdroj: vobraze.sk, foto: M. Fodorová