Fitneska Poprocká dosiahla famózny úspech na majstrovstvách sveta

Natália Poprocká (v strede)

Fitneska Natália Poprocká zažiarila v plnej paráde na majstrovstvách sveta. Formu vyladila skvelým spôsobom. Na ázijskom kontinente sa stala dvojnásobnou svetovou šampiónkou. Dvadsaťjedenročná Revúčanka totiž kraľovala v kategórii wellness fitnes žien (do 168 cm), ale triumfovala tiež medzi juniorkami (nad 163 cm) a zároveň sa stala absolútnou víťazkou medzi juniorkami. „Ešte sa to stále snažím spracovať, ale je to niečo neskutočné. Neviem to ani opísať slovami. Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo obhájiť titul a ani vo sne by mi nenapadlo, že by som mohla vyhrať aj medzi ženami,“ uviedla pre vobraze.sk Natália Poprocká. Medzi juniorkami súťažila vo vekovej kategórii do 23 rokov. Majstrovstvá sveta prebiehajú v meste Yeongju (Južná Kórea).

Premiérovo získala Poprocká zlato na majstrovstvách sveta vlani, keď ovládla kategóriu wellness fitnes junioriek (open – do 20 rokov). Titul si vybojovala v Santa Susanne (Španielsko). Študuje na Stavebnej fakulte Technickej univerzity v Košiciach. Jej trénerom je Miloš Šnajdr z Nitry.

Prvým súťažným podujatím, na ktorom sa Natália v roku 2022 predstavila, bol na začiatku októbra Different Cup v Trebišove. Dominovala tam medzi juniorkami a rovnako kraľovala tiež medzi ženami.

Natália Poprocká (KO Magnezit Revúca) však už zaznamenala aj iné výrazné úspechy na medzinárodnej scéne. V roku 2019 získala zlato v bodyfitnes junioriek (do 23 rokov) na majstrovstvách Európy. Tie sa konali v Santa Susanne. V tom istom roku si potom ukoristila bronz na svetovom šampionáte (do 20 rokov) v Budapešti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Poprockej, Eastlabs photo