Fitneska Gémešiová má titul. Hodlá opäť zmeniť kategóriu

Viktória Gémešiová

Fitneska Viktória Gémešiová z Rimavskej Soboty úspešne ukončila štúdium na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Promócie mala v piatok 15. júla. „Bola to pekná slávnosť, ale som nejaká citlivka na takéto akcie. Neviem, či je to vekom, ale aj na súťažiach som bola v tejto sezóne rozcítená už na štarte,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťtriročná Gémešiová.

Podľa jej slov sa snažila v priebehu päťročného štúdia vždy aj pracovať. „Niekedy som uprednostňovala prácu a iné aktivity, napríklad súťaže vo fitnes či predtým mažoretkové, pred štúdiom. Ale zase povinnosti som si plnila zodpovedne. Aj moje známky, ktorého nikoho nezaujímajú, boli veľmi dobré vzhľadom na spomínané okolnosti. Neviem, či by som niečo spravila inak. Myslím si, že nie,“ uviedla Viktória, ktorá študovala kombináciu pedagogika a psychológia. Obhajoba diplomovej práce bola podľa jej vyjadrenia „super“. „Mala som ju z pedagogiky a bolo to fakt príjemné prezentovať a diskutovať s komisiou,“ poznamenala.

Pred júnovými štátnicami prežila horúce chvíľky. „Určite to tak bolo. V bakalárskom ročníku sme predtým mali obhajoby bez štátnic, takže to bolo teraz niečo nové. Väčší stres som mala pred štátnicami z pedagogiky. Obavy som mala aj pred psychológiou, ale cítila som, že to bude dobré, a tak to aj vyšlo nakoniec. Štátnice zo psychológie boli takým príjemným zážitkom v porovnaní s pedagogikou. Vytiahla som si dobré otázky, takže tiež vďaka tomu,“ priblížila záver magisterského štúdia. Ako dodala, stále nie je rozhodnutá, či bude pracovať v školstve.


Zápoliť vo fitnes hodlá naďalej. „Chcem ešte súťažiť. Mienim vyťažiť čo najviac teraz a nie neskôr ľutovať, keď už na to nebude čas,“ doplnila Gémešiová. Jedným dychom však avizuje, že sa v jesennej časti tejto sezóny na javisku neobjaví. „Chcem zmeniť kategóriu a súťažiť v artistic fitnes. Vyžaduje si to oveľa viac času na vymyslenie a natrénovanie zostavy. Okrem toho mám iné predstavy o tom, ako by mala vyzerať moja súťažná forma. Potrebujem aspoň päťmesačnú prípravu,“ povedala Gémešiová.

Vlani zápolila v kategórii bikiny fitnes a predstavila sa i na majstrovstvách Európy. V tomto roku súťažila v kategórii wellness fitnes a rovnako sa predstavila na európskom šampionáte, pričom obsadila siedme miesto. V obidvoch prípadoch sa ME konali v Santa Susanne (Španielsko). Presadila sa na podujatiach na Slovensku, získala na nich cenné kovy.

Netají ambície pôsobiť zároveň ako fitnes trénerka. „Vždy som ňou chcela byť, ale vidím, čo všetko je za tým, ak mienim vykonávať kvalitnú prácu. Chcela by som začať pôsobiť ako fitnes trénerka v tomto roku. Časom by som rada mala i vlastných zverencov, ktorých budem pripravovať na súťaže,“ načrtla zámery Viktória Gémešiová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Gémešiovej