Prezidentka zavíta do Tornale, Revúcej i do Muráňa

Prezidentka Zuzana Čaputová počas minuloročnej návštevy Rimavskej Soboty

Prezidentka Zuzana Čaputová pricestuje na Gemer. Ako pre vobraze.sk uviedol jej hovorca Martin Strižinec, počas dvojdňového regionálneho výjazdu navštívi viacero miest i obcí a stretne sa so zástupcami samosprávy aj predstaviteľmi miestnych inštitúcií. Hovorca hlavy štátu informoval, že sa v Tornali prezidentka v utorok 19. júla stretne s predstaviteľmi samosprávy a Združenia obcí Mikroregión pri Slanej, ďalej sa oboznámi s inovatívnym projektom dlhodobej starostlivosti o seniorov v Agentúre integrovanej starostlivosti, v Nižnej Slanej sa bude zaujímať o aktuálnu situáciu v súvislosti so znečistením rieky Slaná. Stretne sa so starostom obce a so zástupcom podniku Rudné bane.

Martin Strižinec ďalej uviedol, že v stredu 20. júla Zuzana Čaputová zavíta do Revúcej, kde sa stretne s predstaviteľmi mesta, čaká ju prehliadka Múzea Prvého slovenského gymnázia. „Prezidentka bude okrem toho diskutovať aj s účastníčkami programu Omama, za ktorým stojí OZ Cesta von a v súčasnosti pomáha aj deťom z vylúčených komunít v obciach Sirk a Muránska Dlhá Lúka,“ priblížil hovorca prezidentky jej ďalší program v Revúcej.

Zuzana Čaputová navštívi tiež obec Muráň, aj s ukážkou výroby Muránskych buchiet. „Výjazd prezidentka ukončí v stredu popoludní krátkou túrou v Národnom parku Muránska planina, ktorý v súčasnosti prechádza transformáciou,“ dodal Martin Strižinec.

Rimavskú Sobotu navštívila prezidentka v minulom roku.

Zdroj: vobraze.sk