Brankár Nôta z R. Soboty opäť naskočil do zápasového kolotoča

Brankár Július Nôta z Rimavskej Soboty znovu naskočil do zápasového kolotoča. Letnú prípravu absolvoval s prvoligovým mančaftom MFK Dukla Banská Bystrica, v kádri ktorého figuruje. „Chytal som v dvoch prípravných zápasoch za Duklu a v dvoch za MFK Dolný Kubín, ktorý je naďalej farmou B. Bystrice,“ uviedol pre vobraze.sk dvadsaťtriročný Július Nôta.

V drese druholigového D. Kubína nastúpil v prvom i druhom kole rozbiehajúcej sa sezóny. „Myslím si, že v každom zápase je v mojom podaní vždy čo zlepšiť. Mrzí ma najmä ten domáci zápas prvého kola proti béčku MŠK Žilina, v ktorom sme viedli, ale v druhom polčase sme po dvoch penaltách prehrali 1:2. V druhom kole sme remizovali v Žiari s FK Pohronie 1:1. V tom zápase proti Žilinčanom som mal dosť veľa zákrokov, či už striel a centrov. Bolo ich oveľa viac ako v Žiari,“ priblížil Nôta. Ako dodal, nevedie si štatistiku toho, akú má úspešnosť, keď čelí pokutovým kopom.

V jarnej časti minulej sezóny neodchytal vôbec žiadny duel. „Určite to nebola príjemná situácia, ale stále som mal motiváciu na sebe ďalej pracovať. Mal som v jarnej časti aj zranenie pravého zápästia. Nemohol som z tohto dôvodu naplno trénovať. Takže každopádne bolo pre mňa príjemné znova stáť na začiatku tohto ročníka opäť v bráne, hoci sa pred zápasom proti béčku Žiliny prejavila u mňa určitá nervozita,“ vyjadril sa brankár, ktorý na Filozofickej fakulte UMB v Banskej Bystrici študuje učiteľstvo telesnej výchovy a geografie.

„Mojím cieľom je dostať sa do brány v čo najväčšom počte zápasov a zbierať zápasovú prax,“ ozrejmil očakávania od tejto sezóny. Na prvoligovú premiéru vo farbách Dukly čaká, zatiaľ v najvyššej súťaži nedostal vlani a ani teraz príležitosť. „Nepovedal by som, že som z toho sklamaný. Dáva mi to ďalšiu motiváciu na sebe pracovať, aby som dostal šancu chytať v prvej lige,“ reagoval Nôta. S kariérou začínal v ŠK Tempus R. Sobota, ale pôsobil tiež v MŠK R. Sobota. Vlani na jeseň nastúpil za B. Bystricu v pohárových stretnutiach.

Trénuje s tímom Dukly, jeho spoluhráčom je v nej Lukáš Migaľa, rodák z Hnúšte. Banskobystričania majú v kádri troch gólmanov. Július by sa veľmi rád dostal do brány v Niké lige. „Dôležité je podávať stabilné výkony na tréningoch i v zápasoch a aby sa mi vyhýbali zranenia. Uvidíme, čo všetko prinesie sezóna, ktorá je len na začiatku.“

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Nôtu, FB Dukla B. Bystrica, FB FK Pohronie