Biatlonistka Molentová z Revúcej skončila v šprinte na majstrovstvách sveta šestnásta

Tamara Molentová © Igor Stančík

Biatlonistka Tamara Molentová z Revúcej obsadila v šprinte na majstrovstvách sveta v kadetskej kategórii šestnáste miesto. V rýchlostných pretekoch na 6 km netrafila v estónskom Otepää dva z desiatich terčov, takže si musela odkrútiť trestné kolá. Dve chyby urobila v streľbe v stoji. V ležke však sklopila osemnásťročná Molentová (ŠK Železiarne Podbrezová) všetkých päť terčov. Dosiahla osemnásty bežecký čas. Zo štyroch Sloveniek zaznamenala najlepšie umiestnenie.

Vlani sa umiestnila Tamara Molentová na svetovom šampionáte v Kazachstane medzi kadetkami v rýchlostných pretekoch na dvanástej priečke. V Estónsku už zápolila v mix štafete i vo vytrvalostných pretekoch. V nich skončila pätnásta.

Revúčanka Veronika Šteczová (ŠKP Banská Bystrica) obsadila dnes v šprinte 86. miesto. Z kvarteta slovenských reprezentantiek minula najmenej terčov, jeden jej výstrel bol nepresný. Na druhej strane však mala Šteczová až 95. bežecký čas. Nezabezpečila si účasť v pretekoch s hromadným štartom. V sobotňajších vytrvalostných pretekoch na 10 km sa umiestnila na 77. pozícii.

Veronika Šteczová

Zdroj: vobraze.sk, foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík