Bedmintonistky z R. Soboty získali medaily na majstrovstvách Slovenska. Šmatlák skončil tretí

Petra Orosová (vpravo) a Lara Tömösváryová

Rimavskosobotské bedmintonistky Petra Orosová a Lara Tömösváryová si priniesli medaily z majstrovstiev Slovenska v kategórii do jedenásť rokov. Tie sa konali včera v Prešove. Orosová (BK Rimavská Sobota) bola vo dvojhre najvyššie nasadenou hráčkou. V úvodnom kole mala voľný žreb. Vďaka dvom vyhratým zápasom postúpila do semifinále, no v ňom jej stopku vystavila nenasadená Bajdichová (KBŠ Dolný Kubín). Orosová s ňou prehrala 1:2 na sety. Prebrala si tak bronzovú medailu.

Lara Tömösváryová (BK Rimavská Sobota) bola v singli nasadenou šestkou. V prvom kole mala rovnako voľný žreb. Prvú i druhú súperku zdolala. V semifinále sa jej do cesty postavila Terézia Sopková (BC Prešov) a tá bola nad jej sily. Tömösváryová prehrala so Sopkovou 0:2 a ovenčili ju kovom bronzového lesku. Nasadená dvojka Sopková zvládla následne aj finálový duel a stala sa národnou šampiónkou.

Svoju zbierku obohatili rimavskosobotské hráčky aj vo štvorhre. Dvojica Orosová/Tömösváryová sa umiestnila na tretej priečke. Vo štvorhre chlapcov obsadil Dávid Samáš (Družstevník Klenovec) tiež bronzovú pozíciu. Jeho partnerom bol Denyell Lucas Papp (BC Prešov).

Šmatlák bronzový v singli
Na majstrovstvách Slovenska dospelých, ktoré sa uskutočnili v Banskej Bystrici, si vybojoval Richard Šmatlák (Lokomotíva Košice) bronz. Dvadsaťštyriročný odchovanec klenovského Družstevníka prenikol na pódiové priečky vo dvojhre. Rodák z Hnúšte v nej bol nasadenou päťkou. Šmatlák vyhral tri zápasy a v semifinále nestačil na najvyššie nasadeného Dratvu (Lokomotíva Košice), ktorému podľahol 0:2 na sety. Dratva bral zlato, Šmatlák skončil tretí.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB BK Rimavská Sobota