Gólman Nôta chytal za B. Bystricu v pohári. V druhej lige nastupoval za jej farmu

Brankár Július Nôta pôsobí vo fortunaligovom MFK Dukla Banská Bystrica. V jesennej časti tejto sezóny však chytal predovšetkým v druholigovom MFK Dolný Kubín, ktorý je farmou Banskobystričanov. V tej súťaži už preukázal svoje schopnosti. Farby MFK Dukla zas hájil v Slovnaft Cupe. „Jesenná časť bola celkom fajn. Herné vyťaženie som mal v druhej lige, keďže som chytal za našu farmu a bol som rád, že som dostal príležitosť v drese Dukly v troch pohárových stretnutiach. Zápasová prax je dôležitá, aby som sa ako brankár výkonnostne posúval. Myslím si, že táto jeseň bola v mojom podaní relatívne dobrá. Vždy je však na čom pracovať,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťtriročný Július Nôta z Rimavskej Soboty.

Kladne hodnotí spoluprácu s Dolným Kubínom. „Ten klub funguje dobre. Keď nenastúpime za Duklu, je pre nás veľmi dobre, že môžeme chodiť do Dolného Kubína. Je prínosné hrať druhú ligu. Partia je tam dobrá, rýchlo nás prijali medzi seba,“ skonštatoval syn jednej z legiend rimavskosobotského futbalu. Július Nôta st. účinkoval v prvoligovej súťaži v Maďarsku i na Slovensku.

Na debut vo Fortuna lige čaká. V kádri Banskej Bystrice sú traja gólmani, no všetky zápasy odchytal Matúš Hruška. „Preto trénujem, aby som dostal príležitosť v prvej lige. Stále dúfam, že príde. Robím pre to maximum a uvidíme, čo príde v jarnej časti. Som v tomto smere trpezlivý. Snažím sa presvedčiť trénerov výkonmi i prístupom na tréningoch, aby som išiel do brány. Nie som urazený z toho, že som zatiaľ nedostal šancu vo Fortuna lige. Každopádne v nej chcem chytať,“ uviedol vysokoškolák Nôta. Na Filozofickej fakulte UMB v Banskej Bystrici študuje učiteľstvo telesnej výchovy a geografie. Prvý stupeň štúdia už má úspešne za sebou. Vysoká škola a šport sa podľa neho dajú zladiť, keď človek chce.

Špecifickým bol pre neho jesenný pohárový zápas v Rimavskej Sobote. „Súvisí to s tým, že som chytal doma,“ zdôraznil. Banská Bystrica zvíťazila nad treťoligovými Soboťanmi 4:2. Július začínal s kariéru v ŠK Tempus Rimavská Sobota, odkiaľ neskôr prešiel do MŠK Rimavská Sobota. Ako hráč Dukly bol potom v MŠK aj na hosťovaní. V osemfinále Slovnaft Cupu futbalisti MFK Dukla privítajú na začiatku februára Slovan Bratislava. „Určite by som si rád zachytal proti takému mužstvu, akým je Slovan Bratislava. Je však na tréneroch, kto pôjde medzi tri žrde,“ reagoval Július Nôta. Jeho spoluhráčom je v Banskej Bystrici Lukáš Migaľa, rodák z Hnúšte.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Nôtu, FB MFK Dukla B. Bystrica