Bedmintonistka z R. Soboty obsadila na turnaji v Trenčíne bronzovú priečku

Soboťanka Sofia Šillingová (vpravo)

Bedmintonistka Sofia Šillingová z Rimavskej Soboty obsadila na áčkovom turnaji Grand Prix do 19 rokov bronzovú priečku. Na pódiové pozície prenikla vo dvojhre, v ktorej bola nasadenou päťkou. Zápolenie v kategórii starších dorastencov a dorasteniek prebiehalo tento víkend v Trenčíne. Šestnásťročná Šillingová je odchovankyňou BK Rimavská Sobota, odkiaľ v roku 2021 zamierila do Klubu priateľov športu (KPŠ) v Košiciach. Od začiatku tohto roka však opäť zmenila klub a už háji farby Košického bedmintonového centra (KBC).

Sofia Šillingová zdolala v úvodnom kole suverénnym spôsobom Lehockú (BK MI Trenčín) 2:0 na sety. Následne presvedčivo prešla cez rožňavskú hráčku Bernáth, ktorú pokorila rovnako 2:0 a vo štvrťfinále vyhrala nad nasadenou trojkou Vojtíškovou (AS Trenčín) 2:1. V semifinále Šillingová narazila na Skorkovskú (BKR Púchov), druhú najvyššie nasadenú hráčku a podľahla jej 1:2 na sety.

„Tretím miestom som len potvrdila svoju pozíciu z minulého roka. Na bronzovej priečke som sa umiestnila na turnaji v Banskej Bystrici. Víťazstvo nad Vojtíškovou znamenalo pre mňa prekonanie samej seba, čo sa týka sústredenosti. O mojej výhre rozhodla vytrvalosť a koncentrácia na každý košík. Semifinálový duel som určite mohla odohrať lepšie. Dúfala som, že postúpim do finále. Celkovo nemôžem povedať, že by som bola s tretím miestom spokojná. Čakala som od seba viac,“ uviedla pre vobraze.sk Sofia Šillingová, ktorá zároveň v Košiciach študuje. „Klub som od začiatku novej sezóny zmenila v záujme ďalšieho napredovania, aby som mala lepšie tréningy,“ priblížila.

Na turnaji v Trenčíne sa predstavila Šillingová aj vo štvorhre, v ktorej bola jej partnerkou spomínaná Ela Vojtíšková (AS Trenčín), no rozlúčkovým pre nich bolo už prvé kolo.

Na decembrových majstrovstvách Slovenska do 17 rokov získala Sofia Šillingová vo dvojhre bronz.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív S. Šillingovej, SZBe