Bari strelil premiérový gól vo Fortuna lige

Krisztián Bari (vpravo)

Krisztián Bari prvýkrát skóroval vo Fortuna lige. Dvadsaťjedenročný Fiľakovčan háji farby MŠK Žilina. Syn trénera MŠK Rimavská Sobota Eugena Bariho strelil gól v sobotňajšom zápase osemnásteho kola. Mančaft spod Dubňa sa v ňom predstavil v Michalovciach. Krisztián sa zapísal do streleckej listiny v 16. minúte. Odvážne vnikol do šestnástky a umne prekonal brankára Zemplínčanov Száraza. Priebežne vyrovnal na 1:1, Michalovce však napokon zdolali Žilinu 3:2. „Je to výborný pocit dať gól v najvyššej súťaži. Veľmi ma teší, že som v nej skóroval. Dúfam, že mi to tam bude aj naďalej padať. Je však škoda, že sme nedokázali v Michalovciach zvíťaziť. Radšej by som bral výhru ako gól,“ uviedol pre vobraze.sk Krisztián Bari. Ako dodal, k premiérovému zásahu mu gratulovalo veľa ľudí. „Ďakujem za všetky gratulácie,“ poznamenal.

V šatni ho bude prvý gól niečo stáť. „Niečo ma čaká od chalanov, nejaké tie finančné záležitosti,“ povedal s úsmevom. V prebiehajúcom ročníku prvej ligy nastupuje pravidelne. A to či už na poste ľavého obrancu, alebo krídelníka, keď tréner Jaroslav Hynek zvolí systém s tromi obrancami. Do hry nezasiahol len v jednom dueli. „Som veľmi rád, že som odohral celú jesennú časť a nemal som žiadne zranenie. Bola to pre mňa výborná skúsenosť. Povyrástol som herne. Nazbieral som viac skúseností a naučil som sa veľa vecí. Jeseň môžem hodnotiť v mojom podaní pozitívne,“ skonštatoval Bari.

Vo Fortuna lige debutoval v závere minulej sezóny. Pripísal si v nej na konto vtedy len jeden štart. Predtým nastupoval v druholigovom béčku Žiliny. V MŠK zarezáva od leta 2020. Krisztián začínal s futbalom vo Fiľakove, odkiaľ zamieril do DAC 1904 Dunajská Streda, kde účinkoval päť rokov. Bol mládežníckym reprezentantom.

Žilinský tím figuruje priebežne na šiestej priečke. Ešte sú však na programe niektoré dohrávky a môže klesnúť v tabuľke nižšie. „Škoda, že nám nevyšli niektoré zápasy a nenazbierali sme viac bodov. Mohli sme byť na tom určite lepšie v tabuľke. Budeme ďalej makať, dáme do toho všetko, aby sme skončili v prvej šestke,“ uviedol Krisztián Bari.


Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Bariho, MŠK Žilina

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“