Džudisti Mladosť Relax R. Sobota si ukoristili na M – SR tri medaily

Medailisti s trénerom Richardom Útisom

Džudisti TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota získali na majstrovstvách Slovenska dorastencov tri bronzové medaily. Zhodne tretie miesto obsadil v Martine trojlístok Bibiana Očenášová (do 57 kg), Miroslav Vetrák (do 55 kg) a Robert Balog (do 73 kg). Na piatej priečke sa umiestnil Martin Zvara (do 60 kg).

„Z pohľadu veku hodnotím výsledky našich džudistov veľmi dobre. Som spokojný s ich účinkovaním. Očenášová a Vetrák sú len prvý rok dorastenci. Je ťažké sa ihneď presadiť v tejto kategórii. Balog je síce posledný rok dorastencom, ale predstavil sa v nabitej váhe za účasti slovenskej špičky,“ povedal pre vobraze.sk tréner TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Richard Útis.

Podľa jeho slov dúfal, že Bibiana Očenášová môže postúpiť do finále. „Škoda toho semifinálového zápasu. Prehrala v ňom so súperkou z Dukly Banská Bystrica. Ich vzájomné duely sú vyrovnané, niekedy vyhrá Očenášová a niekedy jej súperka. Bibiana vyhrala prvé dva zápasy na M – SR na ippon, potom prišla spomínaná prehra a v súboji o bronz zvíťazila,“ priblížil Útis.

Miroslav Vetrák v prvom dueli zdolal protivníka. „V tom druhom následne prehral. Potom potreboval vyhrať tri zápasy, aby skončil tretí. Dosiahol celkovo veľmi dobrú bilanciu štyri výhry a jedna prehra,“ referoval rimavskosobotský tréner.

Robert Balog vo svojom úvodnom vystúpení prehral, ale v ďalších triumfoval. „V prvom zápase podľahol majstrovi Slovenska, ale podal veľmi dobrý výkon. Bronz získal Balog vďaka tomu, že potom vyhral štyri zápasy,“ uviedol Richard Útis, ktorý vyjadril spokojnosť s umiestnením Martina Zvara. Ten je vekom starším žiakom. „Úvodný zápas prehral, tri duely v repasáži vyhral a v zápase o bronz prehral,“ dodal.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Útisa