V Tisovci si do primátorského kresla sadne nová tvár

Tisovec kostol

Do primátorského kresla sa v Tisovci posadí nová tvár. O tom, kto to bude, rozhodnú voliči v sobotňajších komunálnych voľbách. O ich dôveru sa uchádza kvarteto adeptov. Sú nimi príslušník Policajného zboru SR Matej Binder (nezávislý), zástupkyňa riaditeľky pre ekonomické a technické činnosti Hana Homoľová (nezávislá), šofér Pavel Karas (nezávislý) a náčelník mestskej polície Ján Vengrín (Sme rodina). Funkciu primátorky neobhajuje Irena Milecová. Po komunálnych voľbách pred štyrmi rokmi na tejto pozícii vystriedala dlhoročného primátora Petra Mináča. Ten sa v roku 2018 už o tento post neuchádzal. V ére samostatného Slovenska stáli na čele mesta pod Hradovou len Mináč a Milecová. Pridá sa k nim niekto zo spomínanej štvorice.

Tisovské mestské zastupiteľstvo bude naďalej pozostávať z jedenástich zástupcov občanov.

Do mestského parlamentu kandiduje v prvom volebnom obvode 31 uchádzačov. Desiati z nich sa stanú poslancami a budú tak rozhodovať o základných otázkach života mesta. V druhom volebnom obvode (Rimavská Píla) súperia dvaja kandidáti o jeden poslanecký mandát. Zo súčasných poslancov nekandiduje Jaroslav Hecko.

Pre komunálne voľby bude v sobotu 29. októbra určená biela obálka, do ktorej volič umiestni dva biele hlasovacie lístky. Jeden sa týka volieb do mestského zastupiteľstva a druhý voľby primátora. Hlasuje sa krúžkovaním. Bielu obálku následne vloží volič do bielej volebnej schránky.

Modrá obálka a modrá volebná urna sú určené pre krajské voľby. Vo volebnej miestnosti budú dve volebné schránky. Ak volič vloží hlasovacie lístky do nesprávnej obálky, je takýto hlasovací lístok neplatný. Rovnako to platí, ak vhodí obálku do nesprávnej schránky na hlasovanie.

Volebný obvod č. 2 (volí sa v ňom jeden poslanec)

  1. Ľubomír Bagačka, Mgr., 45 r., kustód – kurátor, Smer – SD
  2. Ján Belica, Ing., 41 r., živnostník, nezávislý kandidát

Zaregistrovaní kandidáti na funkciu primátora Tisovca:

  1. Matej Binder, 32 r., príslušník PZ SR, nezávislý kandidát

2. Hana Homoľová, Ing., 45 r., zástupkyňa riaditeľky pre ekonomické a technické činnosti, nezávislá kandidátka

3. Pavel Karas, 39 r., šofér, nezávislý kandidát 

4. Ján Vengrín, MBA., 47 r., náčelník mestskej polície, Sme rodina

Zdroj: vobraze.sk, mestský úrad