V Poltári sú dvaja uchádzači o primátorské kreslo a v Tornali štyria

volby

V Poltári majú záujem o primátorskú funkciu dvaja kandidáti a obidvaja ako nezávislí. Pre vobraze.sk to uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie Jaroslava Kudláková. O hlasy voličov zabojujú súčasná primátorka Martina Brisudová a SZČO Peter Sitor. Brisudová zastáva pozíciu primátorky mesta prvé volebné obdobie a zároveň je poslankyňou Národnej rady SR (OĽaNO). Sitor už bol v minulosti poslancom mestského zastupiteľstva a v roku 2018 sa uchádzal aj o post primátora Poltára. Je spätý so športovým prostredím. Zapisovateľka zatiaľ informácie o kandidátoch na poslancov neposkytla.

V Tornali prejavili záujem o primátorskú funkciu štyria kandidáti. Pre vobraze.sk to uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie Milena Helembaiová. Ako potvrdila, sú nimi živnostník Marian Dorkin (OĽaNO), súkromný podnikateľ Štefan Dusza (nezávislý), hlavná kontrolórka mesta Erika Győrfiová (Hlas – SD, Aliancia, Sme rodina) a štátny zamestnanec Róbert Jóry (nezávislý). Dusza a Jóry sú v prebiehajúcom volebnom období poslancami Mestského zastupiteľstva v Tornali.

Zapisovateľka ďalej informovala o tom, že na poslancov majú dokopy 35 kandidátov, ktorí figurujú na kandidátnych listinách. Voliči ich budú voliť v štyroch volebných obvodoch. V Tornali budú mať naďalej trinásť poslancov.

Kandidátne listiny bolo potrebné doručiť do 30. augusta. Mestská volebná komisia ich preskúma a rozhoduje aj o registrácii kandidátov. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Doplnené po zaregistrovaní kandidátov:

Napriek tomu, čo uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie v Poltári Kudláková, Martina Brisudová nekandiduje ako nezávislá, ale s politickou podporou strán a hnutí OĽaNO, Nova, Kresťanská únia, Zmena zdola, SaS, Za ľudí, Sme rodina. Má to uvedené aj za menom po zaregistrovaní kandidátov.

Zdroj: vobraze.sk