Výstavba novej reštaurácie pokračuje. Otvoriť ju chcú budúci rok

Výstavba novej budovy na Jánošíkovej Jesenského ulici v Rimavskej Sobote pokračuje. Vyrastá na bývalom dopravnom ihrisku a má slúžiť ako reštaurácia a stredisko praktického vyučovania pre žiakov Súkromnej strednej odbornej školy-Magán Szakközépiskola. Ako pre vobraze.sk priblížil rimavskosobotský podnikateľ Zoltán Greksa, ktorý je zriaďovateľom spomínanej školy, snažia sa držať plánu aj v tejto neľahkej dobe, aby mohli rozvíjať odbornú prípravu ich žiakov. „Odovzdanie stavby by malo byť budúci rok v septembri. Keď sa nám všetko podarí,“ povedal Greksa a dodal, že robia čo sa dá, aj keď kvôli rastúcim cenám sa im nedá poriadne ani materiál kúpiť.

„Myslím si, že to umelo držia, aby materiál potom vedeli čím drahšie predať,“ podotkol. Steny budúcej reštaurácie ťahali z tehál ešte v septembri. Budovu dali odvtedy pod strechu, zateplili a vložili aj okná. Okolo budovy je ešte lešenie a prebiehajú tam vonkajšie práce. Tie interiérové ich podľa Greksu ešte len čakajú. „Potrebujeme tam urobiť vnútorné zariadenie a budúci rok chceme urobiť aj terénne úpravy, parkovisko, aby to vyzeralo,“ poznamenal.

Budova tak najbližší rok ešte nemá slúžiť na komerčné účely a zatiaľ ešte nebude slúžiť ani najbližší školský rok študentom. V súčasnosti stredná škola sídli v prenajatých priestoroch Základnej školy M. Tompu v R. Sobote, kde majú aj kuchynské dielne. „Sme pripravení na otvorenie nového školského roka. Sme radi, že sa nám podarilo osloviť a zvýšiť trochu počet žiakov. Máme dobrý tím a snažíme sa, aby škola bola na úrovni,“ dodal Greksa. Zároveň pripomenul, že žiakom chcú vytvoriť príležitosť na lepšie uplatnenie sa na trhu práce na Slovensku, aby nemuseli odchádzať do zahraničia. Jeho cieľom je dostať gastronomické služby v našom regióne na európsku úroveň. Sprevádzkovaním reštaurácie podľa neho pribudne niekoľko pracovných miest – od kuchárov a čašníkov, cez upratovačky až po ďalších zamestnancov.

Na bývalom dopravnom ihrisku stavajú novú budovu. Zisťovali sme, čo v nej bude

Zdroj: vobraze.sk