Šimko vymenoval druhého viceprimátora mesta

Attila Halász (vpravo) pri zložení poslaneckého sľubu

Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko vymenoval za druhého viceprimátora mesta Attilu Halásza (Alternatíva – Za rozvoj mesta). „Verím tomu, že vašu osobu prijmú poslanci mestského zastupiteľstva a spolupráca aj medzi vedením mesta a poslaneckým klubmi bude na úrovni, ktorá bude zabezpečovať ďalší rozvoj mesta Rimavská Sobota,“ povedal dnes na rokovaní zastupiteľstva Jozef Šimko. Ten je zároveň poslancom Národnej rady SR.

Halász sa poďakoval za dôveru v súvislosti s vymenovaním za viceprimátora. „Je to pre mňa veľká pocta a hlavne výzva správne reprezentovať mesto, pomáhať rozhodovať v prospech Rimavskej Soboty,“ reagoval Attila Halász, ktorý patrí medzi nováčikov v poslaneckom zbore. „Vyzývam aj vás – poslancov na korektnú a triezvu spoluprácu,“ uviedol. Podľa neho mesto potrebuje konštruktívnu a stabilnú spoluprácu. „Sľubujem, že budem pracovať stále v záujme Rimavskej Soboty,“ doplnil.

„Podieľa sa na koncepcii rozvoja jednotlivých oblastí života v meste, podieľa sa na činnosti cezhraničnej spolupráce, spolupracuje s Banskobystrickým samosprávnym krajom, po dohode s primátorom je oprávnený zastupovať mesto v oblasti spoločenskej, kultúrnej a reprezentačnej, spolupracuje s podnikateľskou sférou v meste, spolupracuje so spoločenskými, kultúrnymi, športovými organizáciami a združeniami v meste. Aktívne sa podieľa na organizovaní akcií a podujatí v meste Rimavská Sobota,“ priblížil prednosta mestského úradu Štefan Szántó gro kompetencií druhého viceprimátora.

V rámci poslaneckého dvojklubu Alternatíva – Za rozvoj mesta, ktorý má väčšinu v rimavskosobotskom mestskom zastupiteľstve, je Attila Halász predsedom klubu Alternatíva. V minuloročných komunálnych voľbách sa uchádzal o dôveru voličov za koalíciu KDH, OĽaNO, Nova, Kresťanská únia, Zmena zdola, SaS, Za ľudí, Spolu – občianska demokracia, Progresívne Slovensko, Aliancia – Szövetség. Kandidoval vo volebnom obvode č. 4 (Sídlisko Západ – Sobôtka – Kľačany). Mestský poslanec a podnikateľ Halász zastáva funkciu okresného predsedu strany Aliancia – Szövetség.

Prvým viceprimátorom Rimavskej Soboty je Jozef Tóth (Alternatíva – Za rozvoj mesta), ktorý tento post vykonáva na plný úväzok.

Zdroj: vobraze.sk