Pribilincová prevzala funkciu starostky Klenovca. Za zástupkyňu si vybrala známu tvár

Katarína Priblincová

Katarína Pribilincová zložila sľub na včerajšom ustanovujúcom zasadnutí obecného zastupiteľstva a stala sa oficiálne novou starostkou Klenovca. Sľub zložili tiež zvolení poslanci. Za svoju zástupkyňu si vybrala poslankyňu Stanislavu Zvarovú. „Je to človek, ktorého si veľmi vážim a má moju stopercentnú dôveru. Je veľmi šikovná, pracovitá a všetko, do čoho sa pustí, robí s chuťou a nadšením. Práca s ľuďmi je jej blízka. Ľudia v Klenovci jej dôverujú, o čom svedčí aj to, že v komunálnych voľbách dostala spomedzi poslancov najviac hlasov,“ uviedla pre vobraze.sk Katarína Pribilincová (48). Tá získala 29. októbra v komunálnych voľbách 62 percent hlasov a porazila vtedajšiu klenovskú starostku Zlatu Kaštanovú.

Stanislava Zvarová pôvodne ešte v júli avizovala, že nebude kandidovať ani na funkciu poslankyne obecného zastupiteľstva, ale nakoniec ju podľa jej slov prehovorili, aby kandidovala. Poslanec Pavel Struhár ml. bol poverený zvolávať a viesť zasadnutia obecného zastupiteľstva v určitých prípadoch. Výkonom funkcie sobášiacich zas boli poverení Zvarová, Blažena Hrušková a Struhár ml. Z titulu funkcie je sobášiacou aj starostka.

Katarína Pribilincová sa domnieva, že ľudia, ktorí pracujú na obecnom úrade, sú „šikovní, pracovití a zodpovední“. „Nemám dôvod ich meniť,“ skonštatovala nová tvár v komunálnej politike.

Za jednu z priorít považuje Pribilincová sfunkčnenie klenovského kúpaliska. „Nielen našim najmenším, ale aj nám ostatným chýba kúpalisko, na ktoré sme boli zvyknutí. V poslednej dobe si mnohí zadovážili bazény, no myslím si, že kúpalisko v našej obci slúžilo nielen na kúpanie, ale bolo aj dôležitým miestom príjemného relaxu, stretnutí s priateľmi, známymi. Preto jedným z bodov môjho programu bolo aj obnovenie kúpaliska,“ priblížila s tým, že chce urobiť všetko pre to, aby to bolo čo najskôr.

Zo stoličky riaditeľky Špeciálnej základnej školy v Hnúšti prešla do kresla klenovskej starostky. „V Špeciálnej základnej škole v Hnúšti som pracovala 22 rokov a vo funkcii riaditeľky školy som bola štvrtý školský rok. Všetci odtiaľ mi budú veľmi chýbať,“ povedala Pribilincová. Ako doplnila, vedením tejto školy bola poverená doterajšia zástupkyňa Eva Kalmanová. „Ani na chvíľu som nezapochybovala o tom, že túto funkciu zvládne na jednotku s hviezdičkou a bude tou najlepšou riaditeľkou deťom, ale aj kolegom, ktorí pracujú v škole.“

Zdroj: vobraze.sk, foto: vobraze.sk, album K. Pribilincovej