Nový viceprimátor Jozef Tóth chce byť dobrým zástupcom

Radnica Rimavská Sobota

Od začiatku januára má Rimavská Sobota nového viceprimátora. Stal sa ním Jozef Tóth, poslanec mestského zastupiteľstva. Do funkcie si ho vybral primátor mesta Jozef Šimko. Nahradiť má Ladislava Rigóa, ktorý je dlhodobo práceneschopný. „Primátor ma požiadal. Beriem to ako prejav dôvery a je to pre mňa česť, že ho môžem zastupovať, ako aj mesto Rimavská Sobota,“ povedal pre vobraze.sk Jozef Tóth. Ako dodal, chce byť človekom, ktorý bude prínosom pre mesto, aby dobre zastúpil zraneného viceprimátora, ktorý mal v septembri vážnu autonehodu.

Jozef Tóth

Kontaktovali sme ho na poludnie. Podľa Tótha bol v kancelárii zatiaľ len krátko, nakoľko riešil už veci v teréne. Tóth je poslancom MsZ za volebný obvod Tomašová – Včelinec – Kurinec.

„Potrebujem na úrade počas mojej neprítomnosti človeka. Rozhodol som sa, že počas trvania práceneschopnosti Ladislava Rigóa bude jeho funkciu od 1. januára v plnej miere zastávať Jozef Tóth,“ povedal pre vobraze.sk koncom roka primátor R. Soboty Jozef Šimko, ktorý je zároveň poslancom NR SR.

R. Sobota má dvoch viceprimátorov. Okrem Tótha aj neplatenú viceprimátorku Andreu Andrášiovú.

Šimko si vybral nového viceprimátora
Nehôd na diaľnici, akej účastníkom bol viceprimátor, nebýva veľa. Má ťažké zranenia, ale je stabilizovaný

Zdroj: vobraze.sk