Novozvolená starostka Klenovca: Zodpovedný prístup vedie k výsledkom

Voliči v Klenovci rozhodli o zmene. Katarína Pribilincová vystrieda Zlatu Kaštanovú vo funkcii starostky obce. Obidve sa uchádzali o dôveru voličov v komunálnych voľbách ako nezávislé kandidátky. Pribilincová si z postu riaditeľky Špeciálnej základnej školy v Hnúšti presadne do kresla klenovskej starostky. Zlata Kaštanová v ňom končí po troch volebných obdobiach.

„Na post starostky Klenovca som sa rozhodla kandidovať, pretože sa chcem aktívne podieľať na živote našej obce, odstraňovať nedostatky, riešiť problémy a radovať sa z každého úspechu všetkých občanov Klenovca,“ uviedla pre vobraze.sk novozvolená starostka Katarína Pribilincová. „Som si plne vedomá, že práca starostky je mimoriadne zodpovedná. Je veľmi náročná na nasadenie, vytrvalosť a manažérske schopnosti. No tak škola, ako aj život a rodina ma naučili, že zodpovedný prístup vedie k výsledkom,“ pokračovala.

Večná optimistka
Podľa jej vyjadrenia urobila doterajšia starostka Zlata Kaštanová pre Klenovec veľa. „Chýbalo mi však to najdôležitejšie, a to kontakt s našimi občanmi,“ poznamenala Pribilincová. Aké si dávala šance v súboji o kreslo starostky? „Ja som večná optimistka, verila som tomu, že to vyjde. Tak, ako všetko robím naplno, aj do volieb som išla s chuťou, elánom, ale hlavne srdcom, ktoré ma nesklamalo,“ odvetila.

Záväzok do budúcnosti
Pribilincová získala 709 hlasov, čo predstavuje 62 percent. Na stranu Kaštanovej sa priklonilo 428 voličov. „Je to neopísateľne krásny pocit, keď vidíte, že vás ľudia majú radi. No zároveň je to pre mňa záväzok do budúcnosti, aby som spolu s poslancami obecného zastupiteľstva pracovala v prospech našej obce, aby som riešila nielen veľké projekty, ale aj každodenné problémy obyvateľov našej obce. Ďakujem za dôveru, ktorú mi prejavili v komunálnych voľbách, za ich áno pre nadchádzajúce štyri roky. Urobím všetko, aby som dôveru Klenovčanov nesklamala,“ reagovala na výsledky volieb.

Bezprostredná povaha
Pribilincová sa domnieva, že v jej prospech zavážila vo voľbách bezprostredná povaha, snaha pomôcť každému, kto to potrebuje a jej optimistický pohľad na budúcnosť. Ako dodala, všetkých deväť zvolených poslancov obecného zastupiteľstva pozná osobne. „Myslím si, že naša spolupráca bude veľmi dobrá, pretože máme spoločný cieľ,“ avizuje.

Zatiaľ nekonkretizovala, koho si vie predstaviť na poste svojho zástupcu. „O poste svojho zástupcu nebudem hovoriť skôr, ako bude oficiálne menovaný do funkcie. Je to človek, ktorého si veľmi vážim a dôverujem mu,“ doplnila nová tvár v komunálnej politike.

Hlavnou prioritou všetci občania
Poukázala na to, že uplynulé obdobie poznačené koronavírusom, udalosťami na Ukrajine a do toho energetickou krízou spôsobili, že ľudia nielen v Klenovci prestali žiť životom obce. „Chcela by som, aby všetkým Klenovčanom záležalo na našej obci, aby sa podieľali na jej živote a aby sme spoločnými silami urobili Klenovec krajšou a lepšou obcou. Obcou, na ktorú budeme právom hrdí a bude sa nám v nej dobre žiť,“ nechala sa počuť.

Namiesto školy povedie obec. „Mojou hlavnou prioritou na poste starostky budú všetci občania Klenovca,“ skonštatovala Katarína Pribilincová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Priblincovej, vobraze.sk