Modranský sa rozhodol podporiť v súboji o predsedu BBSK Polónyho

Adrian Polóny a Marek Modranský (vpravo)

Dopravný expert Marek Modranský sa vzdáva kandidatúry na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. Rozhodol sa podporiť Adriana Polónyho. Ako uviedol na svojej facebookovej stránke, na základe prieskumov má šancu poraziť favorizovaného kandidáta Ondreja Luntera len Adrian Polóny. „Ide o skúseného manažéra, ktorý má výsledky vo svojej práci, rozumie veľkým číslam a vie s nimi rozumne hospodáriť. V období, ktoré nás čaká, to aj bude treba,“ ozrejmil Modranský. Ten sa narodil v Lučenci. „Po triezvom zvážení som preto dospel k rozhodnutiu, že ak chceme zmenu, tak nemá význam trieštiť hlasy, či spoliehať sa na náhodu, a preto od dnešného dňa budem podporovať na post predsedu BBSK Adriana Polónyho. Moje osobné ambície preto dávam do úzadia, ale program pre ľudí má prioritu,“ uviedol včera.

Marek Modranský, ktorý sa pôvodne prihlásil do súboja o kresla šéfa kraja ako nezávislý kandidát, informoval, že jeho program pre ľudí v kraji preberá Polóny do toho svojho. Adrian Polóny kandiduje ako nezávislý. Je predsedom predstavenstva spoločnosti SAD Zvolen. Podporujú ho politické strany Smer – SD, SNS, Strana moderného Slovenska i Práca slovenského národa.

„S Adrianom Polónym nás nespája rodinkárstvo, ale dlhoročná práca v dopravnej oblasti a odborný prístup ku všetkým výzvam, ako aj manažérske skúsenosti, ktoré chceme odovzdať v prospech rozvoja nášho kraja,“ uviedol Modranský. Naďalej kandiduje na poslanca Zastupiteľstva BBSK. Je poslancom banskobystrického mestského zastupiteľstva.

O funkciu predsedu BBSK sa uchádzajú: moderátor Michal Albert (KSS), študent vysokej školy Maroš Čupka (Socialisti.sk), podnikateľ Rudolf Huliak (Národná koalícia/nezávislí kandidáti), poslanec parlamentu Marek Kotleba (Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko), podpredseda samosprávneho kraja Ondrej Lunter (nezávislý), riaditeľ dopravnej spoločnosti Adrian Polóny (nezávislý), katolícky politológ Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku) a poslanec parlamentu Miroslav Suja (Republika).

Krajské (regionálne) voľby sa uskutočnia v sobotu 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk, FB M. Modranského, foto: FB M. Modranského