Mieni byť poslankyňou. V kresle primátorky Tisovca nebude pokračovať

Irena Milecová

Bude sa uchádzať o post poslankyne mestského zastupiteľstva. Ako pre vobraze.sk uviedla Irena Milecová, súčasná primátorka Tisovca, bude kandidovať za stranu KDH, ktorej je sympatizantkou, ale nie členkou. Kandidovala za ňu aj v parlamentných voľbách v roku 2020.

Milecová vo funkcii primátorky Tisovca končí. V jesenných komunálnych voľbách sa nebude opätovne o ňu uchádzať. Ako už v júni pre vobraze.sk uviedla, má na to zdravotné dôvody. Od kroku týkajúceho sa nepokračovania na poste primátorky očakáva zmiernenie pracovného tempa. „Zastupiteľstvo v Tisovci je raz mesačne. To sa zrejme nezmení. U nás pracujú komisie, takže pevne verím, že budem mať dostatok času dať si zdravotné veci do poriadku,“ povedala.

Zatiaľ sa k podpore niektorého z kandidátov na primátorskú funkciu nevyjadrila. Spomenula však, že v prvom rade chce vedieť a vidieť volebné programy kandidátov na primátora. „Potom sa zariadim,“ dodala Milecová, ktorá naďalej ostáva predsedníčkou MAS Muránska planina – Čierny Hron, kde pôsobí 17 rokov.

Irena Milecová bola za primátorku Tisovca zvolená v roku 2018. Predtým bol dlhoročným primátorom v meste pod Hradovou Peter Mináč.

Kandidatúru na primátorskú funkciu v Tisovci už verejne oznámili Ján Vengrín (Sme rodina), Hana Homoľová, Matej Binder a Pavel Karas, všetci traja ako nezávislí kandidáti. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Milecová sa nebude na jeseň uchádzať o primátorskú stoličku

Zdroj: vobraze.sk