Gembický posilnil káder R. Soboty

Sebastián Gembický sa stal novou posilou MŠK Rimavská Sobota. Dvadsaťjedenročný ofenzívny univerzál má na konte deväť štartov vo Fortuna lige. V minulej sezóne bol na hosťovaní v MFK Zemplín Michalovce. Nastupoval však tiež za FK Sobrance – Sobranecko, vtedajšiu treťoligovú farmu Zemplínčanov. Za Michalovce dal gól v Slovnaft Cupe. „V Michalovciach bolo super. Škoda len, že som nedostal viac príležitostí,“ povedal pre vobraze.sk Sebastián Gembický, ktorý pochádza z Hodejovca a s futbalom začínal v Jesenskom.

Do Rimavskej Soboty, kde hrával v žiackom veku, prichádza z FC Spartak Trnava. „Takto som sa teraz rozhodol a uvidíme, ako to dopadne. Nepodceňujem pôsobenie v treťoligovej súťaži. Beriem to ako odrazový mostík. Prichádzam s cieľom strieľať góly a pomôcť mužstvu. V Rimavskej Sobote trénujem tri týždne. Čakal som na doriešenie tohto môjho hosťovania. Poznám chalanov, prijali ma v pohode. Nemal som problém s adaptáciou,“ uviedla nová akvizícia Gemerčanov.

Gembický bol mládežníckym reprezentantom. Štyri roky strávil v FC DAC 1904 Dunajská Streda. Dvakrát sa stal v jej drese najlepším strelcom prvej dorasteneckej ligy. Zo Žitného ostrova prestúpil v júli 2020 do Trnavy. „Čakal som, že v Spartaku dostanem priestor v prvej lige, ale nestalo sa tak,“ poznamenal Sebastián. Keďže farmou Trnavy bola druholigová Petržalka, hájil jej farby.

„Pred pár dňami som zrušil profesionálnu zmluvu v Trnave. Možno som urobil chybu, možno nie, ukáže to čas. Postupnými krokmi chcem reštartovať moju kariéru, ukázať sa v zápasoch v čo najlepšom svetle. Mám ambície posunúť sa do druhej ligy a neskôr sa vrátiť na prvoligové trávniky,“ nechal sa počuť Sebastián Gembický.

Zdroj: vobraze.sk