Kruhovú križovatku na Sobôtke chcú zaradiť do plánu na budúci rok. Osobne to má na starosti Kašper

Kruhovú križovatku na Sobôtke v Rimavskej Sobote chcú zaradiť do plánu, aby došlo k jej výstavbe. Ako ďalej pre vobraze.sk uviedol predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), na starosť si to berie ich poslanec Igor Kašper. „Bude to vyslovene dozorovať, aby sme urobili všetko pre to, aby sme to zaradili do plánu a zrealizovali,“ povedal Kollár. Podľa poslanca NR SR Igora Kašpera pôjde na ministerstvo zistiť stav aj rozpočtu, aby sa to dalo zaradiť na budúci rok.

„Je to v našej kompetencii, takže môžem povedať, že ak to bude len trošku možné, tak pôjdeme do toho projektu,“ povedal. Ako dodal, spomínanú križovatku pozná, chodí tade aj stokrát. „Beriem to osobne, nielen že vám chcem dať nejaké slovo, aby som sa zapáčil. Osobne sa o to zaujímam,“ podotkol. Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal je nominantom tohto hnutia.

Zámer zrealizovať kruhovú križovatku bol na spadnutie začiatkom roka. Pri dokončovaní projektovej dokumentácie však projektanti narazili na ľudí, ktorí pri nej chceli mať hneď aj protihlukovú stenu, čo by však zámer o prisľúbené financie vlády predražilo. Nový projekt je tak nákladnejší, ale zahŕňa aj potrebné dodatky. Projektovú dokumentáciu odovzdal Borisovi Kollárovi a následne ministrovi dopravy v priebehu leta primátor mesta Jozef Šimko, ktorý je zároveň poslancom NR SR.

Boris Kollár v Rimavskej Sobote
Zľava: Igor Kašper, Boris Kollár a Jozef Šimko

Rimavskú Sobotu tento rok navštívil predseda NR SR Boris Kollár už druhýkrát. Začiatkom roka sem prišiel aj s Richardom Sulíkom predovšetkým kvôli rokovaniu MsZ v súvislosti s pozemkami na výstavbu priemyselného parku. Včera oznámil, že nepodporí takú reformu nemocníc, ktorá bude počítať s rušením nemocnice v Rimavskej Sobote. Uviedol to na stretnutí s primátorom Jozefom Šimkom a starostami z regiónu, ktoré sa uskutočnilo na rimavskosobotskej radnici.

Kollár vlani zavítal do Tisovca a na Muránsku planinu.

Výstavba kruhovej križovatky na Sobôtke bude drahšia, projekt má na stole Kollár – vobraze.sk

Zdroj: vobraze.sk