KDH nebude mať vlastného kandidáta na post primátora R. Soboty

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) nebude mať vlastného kandidáta na post primátora Rimavskej Soboty. Pre vobraze.sk to uviedol Viliam Vaš, okresný predseda KDH. „Rokujeme s viacerými stranami, respektíve s kandidátmi o ich prípadnej podpore,“ dodal bývalý poslanec rimavskosobotského mestského zastupiteľstva. Podľa jeho slov to bude v Hnúšti podobne ako v Rimavskej Sobote. „Podporíme jedného z kandidátov,“ skonštatoval. Vaš ďalej informoval, že o vlastnom kandidátovi na post primátora Tisovca stále rokujú. Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra. Tento deň určil pri vyhlásení volieb predseda Národnej rady SR Boris Kollár.

Okresný šéf KDH uviedol, že pozíciu okresného podpredsedu zastáva Róbert Boháčik. Ten je poslancom tisovského mestského zastupiteľstva. Na okresnom sneme bol v máji len jeden uchádzač o funkciu predsedu. Vaš priblížil, že počet členov KDH je v Rimavskosobotskom okrese tesne do 50, stále sa však ich počet znižuje prirodzeným úbytkom. Ten predstavujú úmrtia.

Na konci októbra tohto roka sa zároveň budú konať regionálne voľby. Viliam Vaš poukázal na to, že v Banskobystrickom samosprávnom kraji pôjde KDH do volieb v koalícii so stranami SaS, OKS, PS a Spolu – OD. „Na náš okres vyšli pri rokovaní krajských rád kandidáti z ostatných strán,“ ozrejmil.

Zdroj: vobraze.sk