Kašper zvažuje kandidatúru na post predsedu BBSK

Igor Kašper v strede
Zľava: Peter Pčolinský, Igor Kašper, Boris Kollár

Igor Kašper by mohol byť súperom Ondreja Luntera v súboji o post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja. Regionálne voľby sa uskutočnia na jeseň tohto roka.

„Táto otázka je stále otvorená. Rokujeme o podpore, či už s politickými stranami, alebo samosprávami a ostatnými subjektmi,“ odpovedal pre vobraze.sk Igor Kašper (Sme rodina) na otázku, či bude kandidovať na post predsedu BBSK. Podľa jeho vyjadrenia „veľmi reálne túto možnosť zvažuje“. Verí, že čo najskôr bude známe jeho definitívne stanovisko. „Bez ohľadu na to, robíme už teraz kroky, ktoré reálne pomáhajú nášmu kraju,“ uviedol Kašper, ktorý je poslancom Národnej rady SR, ale tiež poslancom Zastupiteľstva BBSK i mestským poslancom v Banskej Bystrici.

Igor Kašper sa o funkciu šéfa BBSK uchádzal aj v roku 2017, vtedy skončil tretí spomedzi značného počtu kandidátov. Voľby vyhral Ján Lunter. Ten už oznámil, že sa nebude na jeseň tohto roka opäť uchádzať o predsednícku funkciu. Kandidatúru však už ohlásil jeho syn Ondrej Lunter, ktorý je jedným z dvoch podpredsedov BBSK.

Zdroj: vobraze.sk