Hnutie  Alternatíva 2022 chce ukončiť studenú vojnu v mestskom zastupiteľstve

Pred rímskokatolíckym kostolom sa na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote uskutočnila tlačová konferencia hnutia Alternatíva 2022. Miesto konania nebolo náhodné. Kostol sv. Jána Krstiteľa má byť podľa jeho predstaviteľov symbolom viery v lepšiu budúcnosť mesta.

Hnutie vzniklo ako reakcia na vývoj politickej situácie v meste. Jeho zástupcovia poukazujú na stagnáciu v rozvoji mesta. Názov hnutia sa zrodil  približne pred pol rokom. ,,Bol som sám poslancom v mestskom zastupiteľstve, ktorý si povedal, že nebudem ani na jednej a ani na druhej strane. Budem v strede, myslím si, že väčšina občanov Rimavskej Soboty už je v strede. Musíme ukončiť studenú vojnu, ktorá je v mestskom zastupiteľstve,“ uviedol Zoltán Cziprusz, člen poslaneckého klubu Aliancia – Szövetség.

„Udalosti posledných štyroch rokov, hádky, naťahovačky, osobné invektívy, hlavne tá stagnácia nás viedla k tvorbe veľkej koalície,“  vysvetlil Obaidullah Mir zo strany Za ľudí.

Široké spektrum politických strán, ktoré sú súčasťou hnutia, má spoločné ciele. Udržať mladých ľudí v Rimavskej Sobote a zlepšiť pre nich pracovné možnosti. Taktiež chcú poskytnúť priaznivejšie podmienky  pre podnikateľov a neposlednom rade zlepšiť životnú úroveň staršej generácie.

Na záver tlačovej konferencie podpísali predstavitelia siedmich strán memorandum  o spolupráci a koaličnú zmluvu:  Aliancia (Attila Halász), KDH (Viliam Vaš), OĽaNO (Branislav Veselko), Za ľudí (Obaidullah Mir), SaS (Branislav Bukviar), Progresívne Slovensko (Róbert Szókovács) a Spolu (Viera Dankovičová).

Mená kandidátov na poslancov v blížiacich sa komunálnych voľbách oznámia začiatkom septembra. Hnutie Alternatíva 2022 je naďalej otvorené spolupráci s ďalšími politickými stranami alebo nezávislými osobnosťami.

Zdroj: Kornélia Štolcová