Do zastupiteľstva v Hnúšti zvolili voliči mladého vozíčkara

Filip Rohárik (26) je najmladším spomedzi zvolených poslancov Mestského zastupiteľstva v Hnúšti. Od voličov získal v komunálnych voľbách na konci októbra 568 hlasov. Kandidoval ako nezávislý. Pri mene mal uvedené ZŤP, študent. Ako pre vobraze.sk uviedla prednostka mestského úradu Oľga Maciaková, Rohárik bude historicky prvým poslancom v Hnúšti, ktorý je vozíčkarom. „Máme bezbariérový prístup do budovy mestského úradu zabezpečený. On je však schopný prejsť aj na poschodie. Neviem vám presne povedať, či budeme robiť ešte aj nejaké iné opatrenia,“ doplnila Maciaková.

Prednostka mestského úradu ozrejmila, že Filip Rohárik sa zaujímal o dianie v samospráve. V končiacom volebnom období (2018-2022) okrem toho pôsobil ako neposlanec v komisii pre sociálne veci, zdravotníctvo a nájomné bývanie pri mestskom zastupiteľstve.

Filip Rohárik


Ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva zvolal končiaci primátor Hnúšte Roman Lebeda na pondelok 28. novembra. Sľub na ňom zloží novozvolený primátor Martin Pliešovský i zvolení poslanci.

Voliči v Hnúšti rozhodli o zložení mestského zastupiteľstva


Zdroj: vobraze.sk, foto: Filip Rohárik fb