Voliči v Hnúšti rozhodli o zložení mestského zastupiteľstva

Hnúšťa Mestský úrad

Bývalý primátor Hnúšte Michal Bagačka (Hlas – SD) získal v sobotňajších komunálnych voľbách najviac hlasov spomedzi kandidátov na poslancov tamojšiemu mestského zastupiteľstva (1277). Druhý najvyšší počet hlasov (1006) z kandidátov na poslancov dostal Martin Pliešovský (SNS), ktorý sa však zároveň uchádzal o post primátora a bol v tomto súboji úspešný. Stane sa novým hnúšťanským primátorom. Voliči ďalej zvolili za poslancov mestského zastupiteľstva Danku Kiráľovú (nezávislá – 880 hlasov), Mariana Petroka (Demokrati Slovenska – 866), Mariannu Balaškovú (nezávislá – 650), Hildu Ginisovú (KDH – 568), Filipa Rohárika (nezávislý – 568), Michala Macháčeka (nezávislý – 555), Miroslavu Vargovú (nezávislá – 555), Viktora Brádňanského (nezávislý – 550) a Katarínu Moncoľovú (nezávislá – 534).

Mestský parlament bude tvoriť jedenásť volených zástupcov občanov. Objavia sa v ňom tri nové tváre – Rohárik, Macháček a Brádňanský. Prvou náhradníčkou je súčasná poslankyňa Erika Morová (nezávislá – 419). Z tých terajších skončili pod čiarou tiež Margita Féderová (SNS) a Janka Vinclavová (nezávislá).

Martin Pliešovský (SNS) získal ako kandidát na primátora 1447 hlasov. Terajšiemu primátorovi Romanovi Lebedovi (nezávislý) vyjadrilo podporu 815 voličov. Peter Fačka (nezávislý) dostal 53 hlasov. V Hnúšti bola v komunálnych voľbách 43,78 – percentná volebná účasť.

Pliešovský porazil v Hnúšti Lebedu. Zmena nastane na poste starostky Klenovca. Primátorku majú aj v Tornali i Lučenci

Zdroj: vobraze.sk, Štatistický úrad