Kokavčanka Stieranková zbierala v lige druhé miesta

Armwrestlerka Tamara Stieranková obsadila v prvom kole Slovenskej národnej ligy pretláčania v Žaškove štyri druhé miesta. Osemnásťročná mládežnícka reprezentantka z Kokavy nad Rimavicou štartovala medzi ženami i v juniorskej kategórii do 18 rokov. Súboje zvádzala uplynulý víkend v hmotnosti do 60 kg. Náročnejšie to Stieranková mala v seniorskej kategórii. Ukázala sa však v dobrom svetle a v zápolení ľavou i pravou rukou sa umiestnila zhodne na striebornej priečke. V obidvoch prípadoch ju predstihla Lucia Debnárová.

Tamara Stieranková, ktorá háji farby AWK Magnezit Revúca, skončila medzi juniorkami na druhom mieste pravou i ľavou rukou. Bol tam nižší počet súťažiacich, zápolili tri pretekárky.

„Veľmi sa teším, a to hlavne z druhých miest v kategórii žien, pretože konkurencia bola veľmi vysoká. Určite je však stále čo zlepšovať na sebe,“ uviedla pre vobraze.sk Stieranková, študentka maturitného ročníka na Strednej zdravotníckej škole v Banskej Bystrici.

Na októbrovom svetovom šampionáte v Antalyi získala v pretláčaní pravou rukou bronz (do 18 rokov, v hmotnosti do 50 kg). Dve medaily strieborného lesku si priniesla Tamara Stieranková (do 50 kg) z májových majstrovstiev Európy, ktoré sa konali v Bukurešti. Súťažila tam pravou i ľavou rukou rovnako v kategórii do 18 rokov.

Na medailové priečky prenikli v Žaškove aj ďalší zástupcovia revúckeho Magnezitu. Bol medzi nimi tiež Peter Paulenka z Rimavskej Soboty. Ten skončil druhý medzi mužmi (pravá ruka nad 100 kg).

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Stierankovej