Demeterová nechce štiepiť hlasy. Ten svoj dá inému kandidátovi

Nadežda Demeterová a Jaroslav Bagačka

Podnikateľka Nadežda Demeterová (kandidátka OKS) sa vzdáva kandidatúry na primátorskú stoličku Rimavskej Soboty. Oznámila to na dnešnej tlačovej konferencii v budove bývalého Župného úradu. Ako spomenula, bolo to jej najťažšie rozhodovanie. Odôvodnila ho politickými spormi, ale aj potrebou spolupráce. „Najvyššou formou konkurencie je spolupráca,“ povedala a dodala, že nechce zbytočne štiepiť hlasy voličov, ktorí si zaslúžia zmenu a svoj hlas dáva v prospech kandidáta Jaroslava Bagačku. Podľa Demeterovej sú obidvaja kandidátmi z tej istej voličskej základne a nebolo by dobré, aby obidvaja vstupovali do toho ringu ako protikandidáti. Vyhlásenia sa zúčastnil aj Jaroslav Bagačka a poďakoval sa za podporu. „Pociťujem veľkú pokoru a zodpovednosť,“ povedal. „Demokratické sily potrebujú spojiť svoje sily nielen preto, že majú spoločných voličov. Čo silne rezonuje vo verejnosti, je potreba novej politickej kultúry, víťazstvo slušnosti a etiky,“ dodal Bagačka.

Kandidátka Demeterová na verejnej diskusii začiatkom októbra povedala, že by z boja neodstúpila. Na otázku, komu z kandidátov by dala hlas, ak by nemala podporiť seba vo voľbách, vtedy zareagovala, že Csabovi Horváthovi. „Vo verejnej diskusii sme povedali všetci, že sa nemienime vzdať. Bola tam taká určitá eufória a len hlupák nemení svoj názor. Je to otázka vývinu, je to otázka počtov a prehľadu tých hlasov, ktoré sú. Myslím si, moji voliči sa určite priklonia na stranu pána Bagačku a ten hlas mu dajú,“ povedala pre vobraze.sk Demeterová. 

Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra. O kreslo primátora sa v R. Sobote pôvodne rozhodli zabojovať šiesti kandidáti – Jaroslav Bagačka, Nadežda Demeterová, Ivan Hazucha, Csaba Horváth, Zsolt Lajka a Jozef Šimko.

Títo kandidáti sa hodlajú stať poslancami v Rimavskej Sobote

Zdroj: vobraze.sk