Václavik predviedol parádnu gólovú akciu + video

Rastislav Václavik (vľavo)

Strelil ukážkový gól. Blysol sa výbornou individuálnou akciou. Rastislav Václavik oklamal troch obrancov domáceho MFK Ružomberok a technickou strelou zvnútra šestnástky prekonal gólmana Krajčírika. Ten bol po zakončení hráča z Bakty bez šance. „Bol to môj doteraz najkrajší gól vo Fortuna lige. Som síce pravák, ale viem vystreliť aj ľavou nohou. V tomto prípade som to ľavačkou „obalil“ do vinkla. Trafil som to tak, ako som chcel,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťpäťročný stredný záložník MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Václavik priznal, že si tento gólový moment pozrel niekoľkokrát. „Viacerými ľudia mi písali, že si pozerali ten gól dookola. Tešia ma takéto reakcie. Pochválili ma zaň aj ľudia, od ktorých by som to ani nečakal.“

Václavik poslal v 30. min sobotňajšieho stretnutia 14. kola Liptovský Mikuláš do vedenia, lenže krátko po zmene strán vyrovnal Regáli a body sa v Ružomberku po výsledku 1:1 delili. „Som rád, že ten gól znamenal aspoň bod. Veril som však po prvom polčase, že by mohol mať hodnotu troch bodov, čo by bolo oveľa krajšie. Máme ale bod, je to fajn. Určite by bolo horšie, keby sme prehrali a nemal by takýto gól žiadnu váhu,“ skonštatoval. Vo viacerých jesenných zápasoch mal na rukáve kapitánsku pásku, mančaft MFK Tatran viedol ako dočasný kapitán. „Do zostavy sa už vrátil Tomáš Gerát, on má v súčasnosti kapitánsku pásku na rukáve a v dvoch zápasoch sme s ním získali štyri body,“ doplnil syn konateľa MŠK Rimavská Sobota Ondreja Václavika.

V prebiehajúcom ročníku prvej ligy skóroval Rastislav Václavik trikrát. Keďže vlani sa zapísal do streleckej listiny dvakrát, zaznamenal v najvyššej súťaži päť gólov, pričom dva z nich dal z pokutových kopov. „Určite chcem pridať ďalšie góly a nadviazať na tie doterajšie. A to či už po štandardnej situácii, ale po takej akcii ako teraz. Po každom zásahu si verím stále viac. Najväčší paradox je, že som aktuálne najlepším strelcom Liptovského Mikuláša. To asi odzrkadľuje, prečo sme v tabuľke tam, kde sme.“

Liptovský Mikuláš naďalej uzatvára tabuľku súťaže. Jeho hráči v štrnástich dueloch nazbierali osem bodov. „Samozrejme, že nie som spokojný s tým, kde sa nachádzame. Predsa len je to však už o niečo lepšie. Chytili sme sa v predchádzajúcom kole víťazstvom v Michalovciach a teraz sme remizovali s Ružomberkom. Približujeme sa k Zlatým Moravciam a Skalici. Máme ich na dosah, čo je dobre. Najbližšie nás čaká zápas jesene práve proti Zlatým Moravciam,“ uviedol Rastislav Václavik.

Václavik začínal s futbalom v ŠK Tempus Rimavská Sobota. Na jeho kariéru malo vplyv predovšetkým pôsobenie v MŠK Žilina, kde naskočil do seniorskej kategórie. Bol mládežníckym reprezentantom. Hájil aj farby MŠK Rimavská Sobota, kde bol ako hráč Žiliny na hosťovaní.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Václavika, FB MFK Ružomberok, MŠK Žilina