O priazeň voličov sa uchádzajú kandidáti na poslancov v R. Sobote Zsolt Főző a Mikuláš Csirmaz

Ing. Mikuláš Csirmaz. a Mgr. Zsolt Főző
Ing. Mikuláš Csirmaz a Mgr. Zsolt Főző

Vo volebnom obvode číslo 2 (Rožňavská– Šibeničný vrch – Sabová – Vinice – Bakta – Nižná Pokoradz) sa o hlasy voličov uchádzajú Mikuláš Csirmaz ml. a Zsolt Főző. Obidvaja kandidujú na poslancov mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote a sú kandidátmi hnutia Alternatíva.

Inžinier telekomunikačných technológií Mikuláš Csirmaz kandiduje na poslanca mestského zastupiteľstva prvýkrát, a to pod číslom 3. Vrátil som sa do svojho rodného mesta a som na neho hrdý. V tomto meste sa nachádzajú moje korene a tu vidím aj budúcnosť mojej rodiny. Myslím si, že čím viac ambicióznych mladých ľudí urobí podobné rozhodnutie, tým má naše mesto väčšiu šancu na rozvoj a krajšiu budúcnosť. V prípade zvolenia za poslanca mestského zastupiteľstva budem podporovať iniciatívy na vytváranie nových pracovných príležitostí i rozvoj a čistotu mesta.

V súčasnosti pracujem ako vývojár a zároveň podnikám aj vo finančnej sfére. Som zástancom toho, že človek vždy musí mať alternatívy aj v pracovnom živote. Obe povolania robím rád a z presvedčenia, nevedel by som si vybrať medzi nimi. Pri podnikaní sa často stretávam s ľuďmi, vnímam ich problémy, čo ich najviac trápi. Ako poslanec mestského zastupiteľstva by som mal možnosť riešiť tieto problémy. V hnutí Alternatíva sú kandidáti, ktorí majú mnohé spoločné programové priority a ciele pre rozvoj nášho mesta. V prípade úspešnej kandidatúry mojej osoby za poslanca mestského zastupiteľstva mojou prioritou bude, aby sme v spolupráci s výbormi mestských častí dosiahli vytýčené ciele. 

Učiteľ Főző má už skúsenosti ako poslanec

Pod číslom 4 sa o priazeň voličov uchádza Zsolt Főző. Som tiež kandidátom hnutia Alternatívy a dá sa povedať, že som bol jedným z iniciátorov tohto hnutia. Už dvakrát som bol poslancom mestského zastupiteľstva, čiže v mestských veciach mám dostatočný rozhľad. Pri poslednom poslaneckom mandáte som viedol komisiu školstva, kultúry, mládeže a športu. Zodpovedným prístupom som riešil otázky týchto dôležitých oblastí ako školstvo, kultúra, či šport. Vždy som sa snažil nájsť v otázkach kompromis tak, aby s konečnými rozhodnutiami bol každý spokojný. Tieto svoje skúsenosti ponúkam aj teraz.

Som stredoškolský profesor, toho času zástupca riaditeľky Spojenej školy Reformovanej kresťanskej cirkvi. Som rád, že tu pôsobím, lebo pracujem v dobrom kolektíve, máme dobrých žiakov a aktívne rodičovské združenie. Ako presbiter aktívne pôsobím v Evanjelickej cirkvi v Rimavskej Sobote. Som otcom dvoch chlapcov a na svoju rodinu som veľmi hrdý. Rimavská Sobota je mojou srdcovou záležitosťou, preto som sa rozhodol kandidovať na poslanca. V Alternatíve sme sa dali dokopy ľudia, ktorí rovnako rozmýšľame a máme veľmi podobné názory a ciele. Keď budem úspešný, mojou prioritou bude Šibeničný vrch a obvod č.2. Budúcnosť si predstavujem len v Rimavskej Sobote.

Zdroj: Mikuláš Csirmaz a Zsolt Főző, PR-článok

Redakcia sa nemusí stotožňovať s obsahom politickej reklamy.