Kokavčanka Stieranková má bronz z majstrovstiev sveta v armwrestlingu

Armwrestlerka Tamara Stieranková pricestovala z majstrovstiev sveta s bronzovou medailou. Reprezentantka z Kokavy nad Rimavicou ju získala v pretláčaní pravou rukou. Štartovala v juniorskej kategórii do 18 rokov. V tureckej Antalyi sa predstavila vo váhe do 50 kg. Stieranková absolvovala premiéru na svetovom šampionáte. Má však skúsenosti z majstrovstiev Európy, na ktorých účinkovala dvakrát. „Som spokojná s tým, že som obsadila bronzovú priečku. Považujem to za môj najväčší doterajší úspech. Dala som do toho všetko. Bol to veľmi dobrý pocit, keď som stála na stupni víťazov. Myslím si, že to tretie miesto predstavovalo asi maximum, čo som mohla dosiahnuť. Na Antalyu budem mať fajn spomienky,“ povedala pre vobraze.sk Tamara Stieranková.

Jej dominantnou rukou je pravačka. „Verila som si v pretláčaní touto rukou viac než ľavačkou. V prvom dueli som vyhrala pomerne rýchlo nad súperkou z Turecka. Potom som prehrala s Ukrajinkou, ktorú som možno mohla aj zdolať, ale teraz to už neriešim. V zápase o postup do finále som narazila na reprezentantku Kazachstanu a táto konfrontácia bola jednoznačnou záležitosťou súperky,“ priblížila osemnásťročná Tamara Stieranková, členka AWK Magnezit Revúca.

V Turecku najprv zvádzala súboje ľavou rukou a obsadila piate miesto. „Prehrala som s Ukrajinou a následne tiež s reprezentantkou Turecka. Obidve boli objektívne nad moje sily,“ podotkla Stieranková. Organizácia šampionátu a všetko s tým spojené sa jej páčilo. „Medailové umiestnenie je pre mňa povzbudením do ďalšej etapy športovej kariéry,“ uviedla študentka maturitného ročníka na Strednej zdravotníckej škole v Banskej Bystrici – odbor praktická sestra. Týždeň pred odchodom do krajiny polmesiaca mala stužkovú.

Dva kovy strieborného lesku si priniesla Tamara Stieranková (do 50 kg) z tohtoročných majstrovstiev Európy, ktoré sa konali v Bukurešti. Súťažila tam rovnako v kategórii do 18 rokov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Stierankovej