Aliancia – Szövetség chce byť stabilizátorom politiky na Slovensku. Kandidujú za ňu Cziprusz, Halász či Juhász z R. Soboty

Strana Aliancia – Szövetség, ktorá má v rimavskosobotskom mestskom parlamente výrazné zastúpenie poslancov, podobne ako aj medzi krajskými poslancami BBSK. Vo voľbách do Národnej rady SR sa jej kandidáti uchádzajú aj o kreslá v tomto zákonodarnom zbore. Kandidáti spoločne tvrdia, že je potrebné, aby v slovenskom parlamente sedeli aj ľudia s maďarskou národnosťou.

Treba hľadať spoluprácu. Netreba hľadať zbytočné trenice.

tvrdí okresný predseda strany Aliancia – Szövetség Attila Halász

„Treba hľadať spoluprácu. Netreba hľadať zbytočné trenice a neriešenie problémov. Myslím si, že problémy, ktoré nikto nevyrieši, tak tými sa netreba zaoberať. Tie, ktoré sa dajú riešiť, tam treba hľadať možné riešenia, ktoré posunú vec a nie ju zabrzdia,“ odôvodnil svoju kandidatúru za stranu Aliancia – Szövetség Attila Halász. Na jej kandidátnej listine má číslo 78. Tento podnikateľ je okresným predsedom strany a zároveň viceprimátorom Rimavskej Soboty. V politike je 12 rokov.

„Tlačíme spoločný voz Aliancia – Szövetség. Prečo Aliancia? Po 20 rokoch v politike musím povedať, že takmer nikto nevenuje juhu, napríklad rozvoju infraštruktúry. Život ako taký je pre Bratislavu a ľudí sediacich v Bratislave absolútne nezaujímavý. Preto si myslím, že najdôležitejšie je dostať ľudí z juhu a východu do parlamentu, aby tam aj tento región mohol mať svoj hlas nielen pred voľbami, ale aj po voľbách do NR SR. Je potrebné, aby tam juh poslal svojich ľudí a začalo sa robiť na nedokončenej R2, na oživení železničnej infraštruktúry a tak ďalej,“ hovorí Peter Juhász, primár chirurgického oddelenia v rimavskosobotskej nemocnici a zároveň jeden z vicežupanov v Banskobystrickom samosprávnom kraji.

Aliancia – Szövetség chce byť stabilizátorom politiky na Slovensku

avizuje podpredseda BBSK Peter Juhász

Juhász očakáva, že Aliancia sa dostane do parlamentu a pri dobrej konštelácii budú môcť vstúpiť do vlády a byť rozumným stabilizátorom politiky na Slovensku.

„To, čo tu bolo v predchádzajúcom období nie je stabilita, ani normálnosť. Keď sme ako SMK boli vo vláde, tak ešte pred štiepením sme boli triezvym hlasom a zdravou rovnováhou,“ hovorí Juhász, ktorý má na kandidátnej listine strany Aliancia – Szövetség číslo 79.

„Tlačíme veci zozadu. Nekládli sme dôraz, aby sme boli vpredu. Máme tam silných kandidátov, z ktorých má vysoké číslo náš kandidát a priateľ Zoltán Cziprusz. Kandiduje z miesta číslo 4. Je v republikovej rade a má reálnu šancu dostať sa do parlamentu, ak naša strana dostane viac ako päť percent hlasov. Vznikla nám tu nová strana, ktorá je silná a vnímaná aj na slovenskej politickej scéne, ako možná spolupráca. Nemálo politikov alebo ľudí povedalo, že ozajstné zastúpenie maďarskej komunite v parlamente chýba. Jednoznačne tvrdím to, že keď žije pol milióna ľudí s maďarskou národnosťou na Slovensku, je potrebné, aby sedeli aj v parlamente a prinášali rozhodnutia, ktoré by boli pozitívnym prínosom pre Slovensko a pre spoločnosť,“ hovorí Halász.

Zoltán Cziprusz je v republikovej rade a má reálnu šancu dostať sa do parlamentu.

Ako Halász zdôraznil, Aliancia – Szövetség pôvodne vznikla zlúčením strán SMK – MKP, Most-Híd a Spolupatričnosť. Má druhú najväčšiu štruktúru spomedzi politických strán či hnutí na Slovensku.

„Veľmi dúfam, že ľudia prídu k urnám 30. septembra a budú voliť podľa vlastného presvedčenia. Verím, že vyberú dobre, lebo je vidno, že Slovensko nemá v poslednom období dobré vedenie, čo sa prejavuje na životnej úrovni, ľudskej benevolentnosti neísť voliť. Chápem to. Teraz je ale naozaj čas ísť voliť, aby každý prišiel k urnám. Za nás troch hovorím, že keď sme presvedčili ľudí v minulosti a vidia v nás víziu, tak ľudí prosím, aby nám dali svoj hlas. Robíme to zo srdca, z presvedčenia a budeme to robiť stále, kým nás ľudia budú voliť,“ uzavrel Halász.

Objednávateľ: Aliancia – Szövetség, ALIANCIA – Maďari. Národnosti. Regióny. Čajakova 8. 811 05 Pozsony/Bratislava, IČO: 52695514

Dodávateľ: Občianske združenie OZ V OBRAZE, Tržná 979/3, 979 01 Rimavská Sobota, IČO : 53 805 453

Zdroj: PR-článok, Aliancia – Szövetség

Redakcia sa nemusí stotožňovať s obsahom politickej reklamy.