Tauris plánuje rozšítiť výrobu. V R. Sobote chcú postaviť novú halu

Spoločnosť Tauris plánuje rozšíriť výrobu a zvýšiť možnosť zamestnania. V Rimavskej Sobote chcú v najbližších rokoch postaviť novú halu. Okrem je výstavby majú v pláne aj prestavbu terajšieho hlavného výrobného objektu na expedíciu. Informáciu pre vobraze.sk potvril generálny riaditeľ Tauris Group Richard Duda.

„Prevádzkovaný hlavný výrobný objekt bude za chvíľu oslavovať 50 rokov a jeho dispozičné členenie, ako aj kapacitné možnosti, už dlhodobejšie nepostačujú rastúcemu dopytu po našej produkcii. Druhým nemenej dôležitým dôvodom je investičná činnosť súvisiaca s inováciami a novými trhovými príležitosťami. Ako je napríklad petfood a varená výroba,“ priblížil. Náklady na rozšírenie a realizáciu projektov v spoločnosti podľa generálneho riaditeľa budu závisieť od zvolenej varianty a fázovania investície, suma sa však môže pohybovať v desiatkach miliónov eur. Predpoklad začiatku realizácie je do troch rokov.

Spomínaná realizácia má priniesť viacero výhod, ako napríklad uvoľnenie existujúcich priestorov, skvalitnenie priestoru pre prácu zamestnancov, vytvorenie centrálnej expedície, ekologickejšie riešenia či modernizaciu skladovacích priestorov. Počítajú aj so zavádzaním automatických a robotických pracovísk pri činnostiach, ktoré je možné perspektívne zefektívniť robotmi.

V spoločnosti už v súčasnosti vykonávaju výučbu študentov v rámci duálneho vzdelávania. „Spoločnosť Tauris sa venuje duálnemu vzdelávaniu už dlhodobo a je samozrejmosťou, že chceme, aby študenti boli súčasťou nášho rozvoja a modernizácie aj v budúcnosti. Týmto projektom vznikne priestor pre rozšírenie kvalitnej výučby, ako aj navýšenie kapacít žiakov, na čo sa nesmierne tešíme,“ avizuje Richard Duda.

V súvislosti s výstavbou má spoločnosť Tauris záujem o odpredaj pozemkov. Zaoberať sa nimi budú poslanci rimavskosobotského mestského zastupiteľstva. O odpredaj mestských parciel žiadajú z dôvodu, že plánujú výstavbu novej haly.

Zdroj: vobraze.sk