Zdenka Predná zahájila Sobotský Jazztival. Aj tieto koncerty pripravuje MsKS

Precítená atmosféra, umelci zvučných mien a dobrá odozva u divákov v jedinečnom átriu historickej budovy sprevádzali koncert Zdenky Prednej & Dole Dole. Išlo o prvý väčší tohtoročný koncert v priestoroch budovy Čierneho orla v Rimavskej Sobote. Na koncerte bolo približne 130 divákov. Prvým koncertom v rámci Sobotského Jaztivalu zahájili sezónu. Podľa ich slov sa im hralo dobre a po dlhšej prestávke mali z toho radosť, že to vyšlo. Do popredia sa okrem hlasu účastníčky prvého ročníka speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar, pravidelne dostávali aj jednotliví umelci hviezdnej jazzovej zostavy.

Na basgitare sa predstavil Zdenkin manžel Oskar Rózsa, známy basgitarista, producent, dirigent a skladateľ v jednej osobe. Na pódiu ich na klávesách doprevádzal Eugen Vizváry, na bicích Dávid Hodek a nezameniteľnými sólami aj trumpetista Oskar Török.

Organizátori z Mestského kultúrneho strediska v R. Sobote pozývajú aj na ďalšie vystúpenia. V priebehu júla ich bude hneď niekoľko.

JÚL

nedeľa, 4. 7. o 17.00 hod. / Mestská záhrada

DIVADLO POD BALKÓNOM / KRAJČÍR NITÔČKA / 4+ Rozprávkové prázdniny 2021, vstup zdarma

piatok, 16. 7. o 20.00 / Čierny orol

ANDREA BUČKO TRIO – 4. ročník Sobotský jazztival, vstupné: 10€

nedeľa, 18. 7. o 17.00 / Mestská záhrada

DIVADLO ŽIHADLO / DLHÝ, ŠIROKÝ A BYSTROZRAKÝ / 3+ Rozprávkové prázdniny 2021, vstup zdarma

20.– 24. 7. o 21.30 / Hlavné námestie

BAŽNANT KINEMATOGRAF 2021

Bažant Kinematograf za pár dní začne svoju devätnástu sezónu. Do Rimavskej Soboty zavíta to v dňoch 20. – 25. júla. Premietať sa bude na Hlavnom námestí vždy o 21.30 hod., postupne uvidíme tieto skvelé filmy československej kinematografie: Cesta do nemožná, Šarlatán, Bourák, 3Bobule a Meky plus zaujímavé krátke filmy. Premietanie je prístupné verejnosti zdarma.

24. 7. o 20.30 / Amfiteáter

THE DUCHON´S – Hudobno-tanečná divadelná show v réžii a choreografii Jána Ďurovčíka.

Vstupné: 23€ do 10. 7. / 30€ od 11. 7.

Zdroj: vobraze.sk