Záverečný koncert 4. ročníka Sobotského jazztivalu

V stredu 1. septembra o 20.00 hod. sa na nádvorí Čierny orol uskutoční záverečný koncert 4. ročníka Sobotského jazztivalu. Milovníci jazzu si tak budú môcť vychutnať produkciu mladých Martinčanov z kapely DARKNESS POSITIVE. V zložení  Šimon Švidraň / gitara a spev, Adrián Simonides / basgitara a Matej Richtarčík/bicie a sampler a Matej Novák (sax), vám predvedú vlastnú tvorbu, ktorá je charakterizovaná, ako moderná hudba s vlastnou tvárou a názorom so žánrovým presahom do jazzu, funku,či reggae.

Ako ďalej informujú organizátori z Mestského kultúrneho strediska, predaj vstupeniek je priamo v MsKS a online na stránke www.kulturars.sk. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v Dome kultúry.

Na svojom konte majú doposiaľ dva albumy, debutový album s názvom „Prvý dojem“ a následne, po dvoch rokoch, vznikol druhý s názvom “?“ Jeho názov symbolicky naznačuje, že ide o nahrávku plnú prekvapení. V Radio_Head Awards mal nominácie na album aj skladbu roka.

(Zdroj Slnko Records)

Citeľný je zvukový aj osobnostný posun, ale Šimon Švidraň, Adrián Simonides a Matej Richtarčík stále ostávajú sami sebou. Sú plní humoru, sebairónie, spievajú súčasným jazykom a hrajú jednoducho všetko, čo ich baví. Od metalových riffov až po saxofónové sóla, jazz-funk či reggae.

Pôvodne pätica mimoriadne talentovaných inštrumentalistov začínala s priamočiarym džezom, aby ho postupne pretvorila do vlastného žánru, ktorý označuje aj ako antisystémový pop. Ich tvorbu už ocenili napríklad David Koller či undergroundový virál Bert & Friends. S obidvomi odohrali niekoľko koncertov a okrem toho vystúpili na Besede u Bigbítu, festivaloch Sharpe, Soundgarden, Tužina Groove a ďalších.

Koncert je súčasťou 4. ročníka Sobotského jazztivalu, ktorý z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia, SOZA a Sociálny a kultúrny fond SOZA.

V R. Sobote koncertovali najžiadanejší slovenskí jazzmani najmladšej generácie – vobraze.sk

Zdenka Predná zahájila Sobotský Jazztival. Aj tieto koncerty pripravuje MsKS – vobraze.sk

Zdroj: vobraze.sk, MsKS Rimavská Sobota