V Dome kultúry vzniká nový priestor pre miestnych umelcov. Hľadajú aj nepotrebný nábytok

V Mestskom kultúrnom stredisku spúšťajú od januára nový projekt s názvom LOKÁL. Je určený všetkým profesionálnym, ale aj neprofesionálnym umelcom z Rimavskej Soboty a okolia.

LOKÁL bude mať podobu multižánrových večerov, v rámci ktorých sa raz mesačne v bábkovej sále Domu kultúry predstavia miestni speváci, inštrumentalisti, hudobné skupiny, divadelníci, filmári, fotografi, literáti, ale aj vizuálni či iní umelci. Prihlásiť sa môže ktokoľvek bez ohľadu na vek či druh umenia, ktorému sa venuje.

„Naším cieľom je vytvoriť stabilné fórum na prezentáciu lokálnej umeleckej tvorby. Malo by ísť o tvorivé miesto stretnutia všetkých miestnych umelcov a priaznivcov umenia, ktoré snáď prispeje aj k zlepšeniu ich vzájomnej komunikácie a spolupráce,“ hovorí zakladateľ projektu Tomáš Bálint z MsKS. Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 31. decembra 2022 na msksrs@rsnet.sk.

V súvislosti so zvýšenou aktivitou v bábkovej sále sa organizátori usilujú aj o zútulnenie tohto priestoru. Ich ambíciou je vytvoriť improvizovanú obývačku, ktorá sa stane dejiskom rôznych kultúrnych podujatí. O pomoc pritom žiadajú aj samotných obyvateľov mesta. „Ak sa vám doma povaľujú nepotrebné kusy nábytku, napíšte nám a možno im nájdeme nové využitie. Zišli by sa nám predovšetkým staré gauče a kreslá, no pomôžu aj stolíky, koberce, lampy, knihy, obrazy či zaujímavé dekorácie,“ apeluje Bálint, ktorý verí, že vo vynovenom priestore sa všetci jeho návštevníci budú cítiť ako doma.

Zdroj: Tlačová správa MsKS