Tipy na víkend

Vyberte si z našej pestrej víkendovej ponuky. Folklórny festival Pod Sobotskou bránou, najznámejší DJ Maďarska DJ Attila Barany, rodinný program Kolom okolo Kurinca či Fiľakovské hradné dni. Občerstviť sa môžete na Krpáčovskom pivnom festivale a mnohé iné akcie nás čakajú aj tento víkend.

Odporúčame si však overiť, za akých podmienok sa podujatie koná.

Kino Orbis
  • 17.9. o 18.00 hod. Jedině Tereza, Romantická komédia, Česká republika 2021
  • 17.9. o 20.00 hod. Muž v temnote 2, Horor, USA 2021
  • 18.9. o 18.00 hod. Známi neznámi, Komédia, Slovensko 2020
  • 18.9. o 20.00 hod. Muž v temnote 2, Horor, USA 2021
  • 19.9. o 18.00 hod. Známi neznámi, Komédia, Slovensko 2020
  • 19.9. o 18.00 hod. Predtuchy, Dráma, Ukrajina 2021
16.-19. september, TEMPUS ART, Rožňava

TEMPUS ART je Medzinárodný festival alternatívnych divadiel, ktorý znovu ožije v Rožňave od 16. do 19.9.2021 a prinesie 11 skvelých divadelných hier zo Slovenska i zo zahraničia. Organizátorom je Mestské divadlo ACTORES. ZMENA V PROGRAME – Festival Tempus ART potrvá od štvrtka do soboty (16. – 18. septembra). Nedeľňajší program sa nekoná a jeho časť pre deti bola presunutá na sobotu. Festival sa uskutoční v režime OTP. Zároveň vás prosíme, aby ste nezabudli, že na účasť na festivale je potrebné sa preukázať potvrdením o očkovaní, negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní covidu.

17.-19. september Dni mesta Poltár – 18.septembra Gipsy Čávé

Po dlhej kultúrnej pauze Dni mesta Poltár opäť rozprúdia Námestie osloboditeľov kultúrou a hudbou prostredníctvom miestnych a pozvaných umelcov. Mesto si pripomenie 775. výročie svojho založenia, a tiež sté výročie futbalu, ktoré je významnou súčasťou mesta Poltár. Podujatie sa organizuje ako trojdňové, a to v dňoch 17. – 19. septembra 2021. Viac nájdete v programe.

Zdroj: mesto Poltár
17.-19. september, Krpáčovský pivný festival, Krpáčovo

Pre milovníkov moku, organizátori aj tento rok pripravili výber zaujímavých pív z produkcie slovenských minipivovarov. Osobne na festival prídu odprezentovať svoje pivká Remeselný pivovar Masarykov dvor Pstruša i Pivovar Nilio, Liptovský Mikuláš. Tešiť sa môžete aj na pivá z pivovarov z celého Slovenska. So súťažami príde pomôcť moderátor a podporovateľ všetkých horehronských akcií Marek Poliak. Nebudú chýbať ani degustačné balíčky.

17. september, Montego music club, Rimavská Sobota

DJ Attila Barany, maďarský NO.1 DJ zavíta prvý krát do Rimavskej Soboty. Svoju kariéru začal už v 80. rokoch a stal za najznámejším DJ-om v Maďarsku. Je spolutvorca DISCOS HIT relácie v Maďarskom rádiu 1. O doprovod tohto úspešného dja sa postará rodák z Rimavskej Soboty DJ Shamell. Na akciu je limitovaný počet vstupov len 250 ľudí, režim OTP. Vstup od 21.00 hod.

18. september, Pod Sobotskou Bránou, Rimavská Sobota

Na podujatí POD SOBOTSKOU BRÁNOU už túto sobotu, od 9.00 hod. do 13.00 hod. na nádvorí Čierneho orla okrem ľudovej nôty, spevov a tancov našich folkloristov, stretnete aj viacerých miestnych ľudových výrobcov. Krásne originálne šité vaky, kabelky a peňaženky ponúkne Milena Piecušiaková, Prírodné mydlá a domáca kozmetika „KS“ zakúpite u Katky Slaninovej, vynikajúci med a výrobky z dreva, či tkané pokrovce nájdete v stánku pána Milan Krokavec. Nebudú chýbať originálne šité a vyšívané odevy od Veronika Mojzisova, roztomilé háčkované hračky od Katarína Matzenauerová, výrobky z dreva spod rúk Július Pravotiak a háčkované drobnosti prinesie Lea Hašková. V stánku Turistického informačného centra nájdete keramiku od Danky Bakšovej, predaj suvenírov z Gemerchu a tiež si budete môcť zakúpiť vstupenky na večerné predstavenie Bobáňovcov. A neostaneme ani hladní. Vynikajúce slané aj sladké pečivo prinesie pani Tatiana Longauerová a svoje sušené ovocie ponúkne Priška Lakatošová z Tornale. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

18. september, Kolom okolo Kurinca, Rimavská Sobota

Nevšedná cykloakcia, ktorá v Rimavskej Sobote nemá páru. O čo ide? „Kolom okolo Kurinca“. Úlohou cyklistov, e-bajkerov či kolobežkárov a najlepšie aj celých rodín bude zbierať pečiatky za jedlo alebo drinky. K dispozícii bude dobré pivo, ešte lepšia pizza, kofola, alko aj nealko nápoje, nanuky či káva. S touto netradičnou akciou prišli majitelia bufetov – Kaskády a Road Snack, oproti vstupu na kúpalisko. Ostrý štart je naplánovaný na sobotu 18. septembra o 13-tej hodine a potrvá zhruba štyri hodiny. Využite tak možnosť prevetrať svoje kolesá a zažiť dobrú atmosféru spojenú so súťažami.

Viac o akcii sa dočítate tu: https://vobraze.sk/dianie-v-regione/kolom-okolo-kurinca-rekreacna-oblast-opat-ozije/

18. september, Divadlo HAVRAN, Rimavská Sobota

Divadlo Havran uvádza veselohru „Noc s dvoma polčasmi“ Kapacita je však obmedzená. Organizátori avizujú účasť s rúškom. Kvôli opatreniam proti šíreniu COVID-19 svoju účasť nahláste riaditeľovi ZUŠ Marianovi Lackovi sms-kou na tel.č.: 0905 549 342.

18. september, Divadlo Kumšt Teatro, Fiľakovo

Pre milovníkov divadla pripravilo Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove niekoľko divadelných predstavení v slovenskom i maďarskom jazyku, ktoré sa uskutočnia v jesenných a zimných mesiacoch v rámci VIII. Medzinárodného divadelného festivalu. Séria divadelných predstavení je už tradičným podujatím MsKS vo Fiľakove. Divadlo Kumšt Teatro sa 18. septembra predstaví komédiou Chlieb s maslom, v ktorej sú známi herci ako Branislav Deák, Martin Mňahončák, Dominika Žiaranová a Juraj Loj. Predstavenie sa uskutoční so začiatkom o 18:00 hodine v divadelnej sále MsKS vo Fiľakove.

18. september, Jarmok regionálnych predajcov, Lučenec

Vyvrcholenie letných príprav s mladými ľuďmi z projektu Nový vietor v regióne. Podujatie bude sprevádzať hudobný program, Folklórne parádnice, maľovanie henou a na tvár, ukážky výrobných techník, množstvo regionálnych tvorcov a predajcov. Vstupné dobrovoľné. Moderátorka : Soňa Sun Sajenková. Projekt podporila Nadácia Pontis – program Živá komunita s Opaviou. Miesto : Lučenec, dvor Novej Smaltovne, hneď vedľa Reštaurácie a pivovaru FRANZ.

18. september, Maratón Dobrej Vôle, Kokava nad Rimavicou

V spolupráci s miestnou pobočkou Slovenský Červený kríž miestny spolok Kokava nad Rimavicou a ColorfulLmadeshop vás srdečne pozývame už na v poradí 17-ty MARATÓN DOBREJ VÔLE, ktorý sa uskutoční 18.9.2021 od 8.00 – 20.00 hod. v Klube dôchodcov v Kokave nad Rimavicou. Na tejto charitatívnej akcii sa môžeš zapojiť do celodenného maratónu háčkovania/pletenia štvorcov a ich následného zošívania do diek, ktoré miestna pobočka SČK odovzdá detičkám v detských domovoch a nemocniciach a tiež pre našich seniorov do domovov dôchodcov.. Prispieť môžete kúpou srdiečka alebo klbka – celková hodnota zakúpeného tovaru z tejto sekcie ide v prospech tejto zbierky, ktorá bude v plnej výške venovaná OZ Plamienok Nádeje Rimavská Sobota – https://www.colorfullmade-shop.sk/…/MARATON-DOBREJ-VoLE…

19. september, Fiľakovské hradné dni, Fiľakovo

Dvojdňové podujatie sa tentokrát vzhľadom na pandemickú situáciu organizačne rozdelilo na dve etapy. Tá prvá prebehla už 13. júna v réžií OZ Fiľakovskí vlci, kedy sa uskutočnila XV. Medzinárodná súťaž v historickej lukostreľbe, kým samotný historický program sa uskutoční 19. septembra 2021. Podujatie je v režime OTP.

Autor: vobraze.sk