Zápasník Molnár dvakrát zlatý, prvenstvo si vybojoval aj Vydra

Zápasníci Lokomotívy R. Sobota

Na majstrovstvách Slovenska juniorov vo voľnom štýle získal Brian Molnár (Lokomotíva Rimavská Sobota) titul. Predstavil sa vo váhe do 61 kg. Tretie miesto v nej obsadil jeho oddielový kolega z Rimavskej Soboty Brian Berky. V tejto hmotnostnej kategórii súťažili dokopy traja pretekári. Tretím medailistom z Lokomotívy bol Jakub Vydra, ten sa umiestnil na bronzovej priečke (do 57 kg). V jeho hmotnosti štartovali štyria zápasníci.



Na národnom šampionáte juniorov v grécko-rímskom štýle sa Brian Molnár (do 63 kg) rovnako tešil zo zlata a Brian Berky skončil tretí. Titul si vybojoval aj Jakub Vydra (do 60 kg) a Jozef Ruszó bol tretí. V obidvoch spomínaných váhach účinkovali po traja zápasníci. V hodnotení družstiev obsadila Lokomotíva Rimavská Sobota v grécko-rímskom štýle tretie miesto, vo voľnom bola štvrtá. V jej farbách bodoval tiež Attila Kondáš, aj keď na pódiové pozície neprenikol.

Septembrové majstrovstvá Slovenska v obidvoch štýloch sa konali v Nitre. „Som spokojný s účinkovaním našich zápasníkov. Brian Molnár potvrdil svoju dominanciu. Je v juniorskej reprezentácii. Trochu ma prekvapil ziskom titulu Vydra. Konečne sa mu to podarilo, lebo ten mu doteraz chýbal. Ostatní naši zápasníci nazbierali body do súťaže družstiev,“ uviedol pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Radnótiho