Tipy na víkend

Kino Orbis, Rimavská Sobota

  • 25.2. o 19.00 hod. V lete ti poviem, ako sa mám, Romantický, Komédia, Slovensko 2021
  • 26.2. o 17.00 hod. Spievaj 2 Animovaný, USA 2021
  • 26.2. o 19.00 hod. Smrť na Níle, Dráma, Krimi, Mysteriózny, USA 2020
  • 27.2. o 17.00 hod. Spievaj 2, Animovaný, USA 2021
  • 27.2. o 19.00 hod. Smrť na Níle, Dráma, Krimi, Mysteriózny, USA 2020

26. február, Karneval na ľade, 10:00 hod. Zimný Štadión Lučenec

Srdečne Vás pozývame na milé fašiangové podujatie „Karneval na ľade“, ktorý sa uskutoční dňa 26.2.2022 od 10:00 na Zimnom štadióne v Lučenci. Ako je každoročne zvykom, čaká Vás pestrý program s rozprávkovými maskotmi, minidisco párty, balónové zvieratká a veselé hry a súťaže. Bude prebiehať súťaž o najkrajšiu detskú a aj rodinnú masku. Po skončení programu môžete využiť možnosť bezplatného korčuľovania do 17:00.Vstup na podujatie je voľný, celý karneval bude prebiehať v režime aktuálnych protipandemických opatrení.

27. február, Exotické ovocie v Rimavskej Sobote, 9:00 – 15:00 hod., MSKS Rimavská Sobota Nám S. M. Daxnera 4162

Do Rimavskej Soboty sa už 27. februára v rámci farmárskych trhov predstaví to najlepšie priamo z Afriky! Príďte do MSKS ochutnať skvelé tropické ovocie, ktoré pre vás pestujú drobní ugandskí farmári. Všetko je tak akurát zrelé, zaručene čerstvé a bez akejkoľvek chémie. 
Čo u nás ako vždy nájdete?
 Čerstvé ovocie z Afriky, sušené ovocie, diaľkami voňajúce korenie zo Zanzibaru, extra kvalitní čaj, džemy a mnoho ďalšieho..
Viac o produktoch ➡️https://www.virunga.cz/

27. február, Fašiangy 2022 – pochovávanie basy, 10.00 hod. Mestská Tržnica Lučenec

Mesto Lučenec, Novohradské osvetové stredisko a Mestská tržnica v Lučenci Vás pozývajú na tradičné ukončenie fašiangového obdobia plesov, bálov a zábav! Príďte sa s nami rozlúčiť s basou a vyprevadiť ju na zaslúžilý štyridsať dňový odpočinok. Rituálu pochovávania basy bude predchádzať bohatý folklórny program a pravá slovenská zabíjačka.
Počas dňa si budete môcť zakúpiť zabíjačkové špeciality či priamo na zabíjačke mäsové produkty. Kolorit podujatia doplní aj remeselnícky jarmok predajcov pod značkou Produkt Novohradu. Veľmi radi privítame ľudí v štýlovom krojovanom odeve alebo so štýlovými doplnkami ku oblečeniu s krojovaným motívom! Kultúrny program bude prebiehať na dvoch pódiách. Menšie pódium bude v exteriéri a hlavné, veľké pódium bude v budove Mestskej tržnice. V kultúrnom programe sa predstavia:
– FS Jánošík
– FS Poltarica
– FS Hrnčirka z Hrnčiarských Zalužian
– Detský folklórny súbor Jánošík
– Cimbalová muzika
– MIKOband
Vstupné len 2 € (v cene šiška a teplý čaj )
POZOR Deti do 10 rokov v sprievode dospelej osoby vstup ZDARMA
POZOR Každá vstupenka bude zlosovateľná v peknej TOMBOLE.
POZOR Podujatie sa koná za každého počasia. Príďte sa dobre zabaviť a stráviť nedeľné dopoludnie s príjemnými ľuďmi a priateľmi pri vynikajúcej muzike a skvelej atmosfére.

Do 13. marca 2022, Draci a drakobijci – veľkolepá fantazijná výstava, Synagóga Lučenec

V lučeneckej Synagóge aj naďalej ožívajú legendy. Svet plný čarov, tajomnosti, času, keď Zem môže byť živá a zvieratá vedia rozprávať sa odohrávajú príbehy drakov. Sú súčasťou mýtov. Mýty majú v sebe čosi veľmi silné, čosi, čo presahuje rozum aj hranice jednej kultúry. Pravda bude asi v tom, že ľudia túžia nahliadnuť do tajomstiev života. Bolo to tak od začiatku a bude to tak až po koniec sveta. Predstaviteľmi dávnych období sú draci a ich chrabrí lovci. Mýtus o drakovi nie je len starým príbehom o zázrakoch a sláve. Je prítomný aj teraz okolo nás a práve sa tvorí…Draci a drakobijci sú v životnej veľkosti a verne zobrazujú povrch tela i anatómiu týchto mýtických tvorov. Autorom výstavy a samotných drakov je výtvarník Aleš Drašnar z Českej republiky.
Príďte si pozrieť mýtické bytosti a súboje dvoch odvekých nepriateľov.
Vstúpte do ríše fantázie.
Objavte v sebe dieťa. Ukážte deťom čaro mýtov o drakoch.
Staňte sa sami hrdinami v boji proti odvekému nepriateľovi…
Fotografovanie na výstave nie je len dovolené, ale dokonca vítané! Otváracie hodiny:
pondelok: zatvorené
utorok – nedeľa: 10,00 hod – 18,00 hod

Do 20. marca 2022, Výstava malieb v Mestskom vlastivednom múzeu, Fiľakovo

Hradné múzeum vo Fiľakove otvorilo prvú tohtoročnú výstavu v Mestskom vlastivednom múzeu. Predmetom výstavy s názvom „V kúzle farieb” budú diela neprofesionálnej výtvarníčky Heleny Lengyelovej, rod. Makšiovej, ktorá pochádza z Radzoviec, ale dnes už žije v Kordíkoch pri Banskej Bystrici.  Podľa slov Heleny Lengyelovej jej vlastná tvorba je dôkazom toho, že aj v zrelom veku si môže človek otvárať nové dvierka, rozvíjať svoje schopnosti a učiť sa nové veci. Ak si dá dobré ciele a snaží sa ich dosiahnuť, aj Boh požehná jeho snaženie. Stále platí: „Klopte a bude vám otvorené.“ Dočasná výstava prezentujúca krajinky, maľby s floristickými a abstraktnými motívmi, bude sprístupnená do 20. marca.