Talentovaná Soboťanka Magdaléna ide študovať muzikálové herectvo

K umeniu má Magdaléna Dobrocká blízko odmalička. Začala spevom, pokračovala tancom a potom si obľúbila aj herectvo. Predstavila sa v šou Česko Slovensko má talent. Od septembra bude navštevovať Súkromné konzervatórium v Košiciach, prijali ju na odbor muzikálové herectvo. Všimnúť ste si ju mohli na májovom vystúpení MC Erika a Ivany Poláčkovej v Rimavskej Sobote. Láka ju modeling.

„Umeniu sa venujem od útleho detstva. Moja mamina vyučuje v ZUŠ v Rimavskej Sobote a spolu s mojimi sestrami nás k spevu viedla už odmala,“ uviedla pre vobraze.sk pätnásťročná Magdaléna Dobrocká, ktorá navštevuje v ZUŠ tanečný odbor. V minulosti veľmi rada kreslila a hrala na klavíri.

Povinností postupne pribúdalo a voľného času ubúdalo. „Zo škôlkarského zboru som prestúpila k mojej mamine do detského zboru Nádej. Potom však nastal problém. Bolo veľmi náročné to všetko spolu skĺbiť, preto som sa potrebovala rozhodnúť. Vzdala som sa výtvarnej a klavíra, aj keď nie úplne.“ O dva roky pozdejšie ešte dala šancu literárno-dramatickému odboru. „A tak som konečne našla všetky druhy umenia, ktoré ma spolu bavia,“ hovorí talentovaná Soboťanka.

Medzi svoje najväčšie úspechy zaraďuje Dobrocká druhé miesto na krajskom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska, rovnako druhé miesto na krajskom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín, či zase druhá priečka v tanečnej súťaži v Maďarsku.
Vyskúšala si už tiež účasť v známej televíznej šou. „Pred tromi rokmi som sa spoločne s tanečnou kolegyňou Kingou Kislingerovou prihlásila do šou Česko Slovensko má talent (ČSMT). Sestra Julka nám umožnila nacvičiť si tanečnú choreografiu, s ktorou sme sa najskôr predstavili na súťaži v Bojniciach, kde sme skončili druhé. S tou istou choreografiou sme sa odhodlali ísť na kasting do ČSMT, ktorý sa konal i v Rimavskej Sobote. Po tom, ako sme prešli úvodným kolom, sme sa dostali pred porotu. Nakrúcanie tohto kola prebiehalo v Bratislave. Celý proces bol strašne zdĺhavý, veľa sme čakali, a keď nadišla naša chvíľa, boli sme už zo všetkého poriadne unavené. Od poroty sme síce dostali trikrát áno, no ďalej sme už nepokračovali. Nehľadiac na výsledok, bol to skvelý zážitok.“

Zaujala na vystúpení rodáka z Rimavskej Soboty. „Asi týždeň pred tohtoročnými Dňami mesta Rimavská Sobota zháňal MC Erik tanečníčky. Moja sestra Julka, ktorá pracuje v ZUŠ, navrhla mňa spolu s kamarátkou Natáliou.“ I napriek tomu, že ich dosť tlačil čas a príprava bola náročná, úspešne to zvládli.

Magdaléna Dobrocká má cit pre hudbu, no lákajú ju aj svetlá reflektorov. „Ako malá som snívala o tom, že sa stanem modelkou alebo herečkou. Tiahne sa to so mnou až doteraz. Tento rok je však iný, konečne som podnikla kroky, ktoré ma k mojim snom môžu posunúť, “ hovorí nadaná umelkyňa, ktorá v septembri vymení sobotské Gymnázium Ivana Kraska za Súkromné konzervatórium v Košiciach. „Stredná škola bola pre mňa jasnou voľbou. Prihlásila som sa na odbor muzikálové herectvo, čo je vlastne spojenie troch odborov, teda tanca, spevu a herectva. Jednoducho pre mňa tá najlepšia voľba. Na prijímačky som sa pripravovala v podstate odmalička, pretože som tam využila nielen veci, ktoré som si nachystala vopred, ale aj to, čo som sa naučila za pätnásť rokov. Do školy sa veľmi teším, konečne sa totiž budem naplno vzdelávať v tom, čo ma naozaj baví.“ Magdaléna Dobrocká zažíva podľa jej slov veľa skvelých zážitkov, umenie je skrátka súčasťou jej života.

Popri všetkom si Magdaléna mieni splniť ešte aj svoj modelingový sen. „Som súčasťou agentúry, ktorá je veľmi bezpečná a takisto časovo nenáročná. Ponúkajú rôzne účinkovania v reklamách alebo aj dlhodobé spolupráce v zahraničí, ibaže mne na to v posledných mesiacoch vôbec neostával čas. Dúfam, že cez leto už budem môcť zase nadobudnúť nové poznatky aj v tejto oblasti. Zatiaľ mám len jednu skúsenosť ako makeupová modelka. Láka ma predvádzanie oblečenia na mólach.“

Zdroj: Tereza Nemcová, foto: album M. Dobrockej