Speváčka Kepeňová vozí deti minibusom. Čaká ju dlhá pešia túra

Petra Kepeňová robí v prebiehajúcom školskom roku šoférku minibusu, ktorým rozváža deti do a zo školy. Niekdajšia účastníčka druhej série speváckej šou Superstar plánuje v lete prejsť pešo dlhú trasu z Porta do Santiaga de Compostela.

Rodáčka z Rimavskej Soboty naďalej spieva i pracuje v oblasti marketingu a reklamy. Okrem toho je však vodičkou minibusu v Bratislave. Ráno vozí deti do školy a popoludní naspäť domov. K tejto práci sa dostala náhodne, no prácu za volantom si pochvaľuje. „Počas cesty na podujatie s Mufuzou šoféroval autobus majiteľ spoločnosti a povedal mi, že čítal o mne, že robím kuriérku. Opýtal sa, či by som nechcela pre neho robiť šoférku minibusu. Ja som túto ponuku prijala. Robila som dvanásť rokov učiteľku a teraz vozím deti do školy,“ povedala s úsmevom pre vobraze.sk Petra Kepeňová. Ráno si odkrúti vždy rovnakú trasu, na ktorej vyzdvihne skupinu ôsmich detí. Popoludní je trasa každý deň odlišná, líši sa podľa krúžkov a mimoškolských aktivít detí. Prácu s deťmi má však v malíčku, keďže v minulosti bola učiteľkou v súkromných i štátnych školách a v predškolských zariadeniach.

Pred tým, než začala rozvážať deti, pracovala ako spomínaná kuriérka a rozvážala jedlo. S touto prácou sa dostala do kontaktu počas pandémie. Pracovala takto denne tri hodiny, keď si dala pauza od svojej druhej roboty, čo bola pre ňu akási psychohygiena. Ako tvrdí, šoférovanie ju baví, je vášnivá šoférka, nemá problém ani s väčšími vzdialenosťami, no vždy sa snaží dodržiavať predpisy. Jej stálym zamestnaním je práca v mediálnom dome, kde má za úlohu ponúkať mediálny priestor pre potenciálnych zákazníkov a vytvára pre nich reklamu.

Počas letných mesiacov trávi víkendy s tímom Mufuza, ktorého členmi sú známi herci, moderátori a športovci. Súčasťou tejto partie je dva roky, počas ktorých už absolvovala niekoľko nielen hudobných, ale aj futbalových vystúpení. „Tento rok nám začala sezóna v júni. Zatiaľ sme boli v Melčiciach, v Trnave sme hrali exhibičný zápas so Spartakom a hrali sme aj v Dubovom. Teraz každý jeden víkend bude nejaká akcia, potrvá to do septembra, kedy nám končí sezóna. V rámci nich vystupujem so svojím hudobným programom, niečo zaspievam, ale po športovej stránke aktívne hrám v exhibičných zápasoch,“ poznamenala Kepeňová.

S futbalom má skúsenosti odmalička. Od šiestich rokov hájila farby Rimavskej Soboty, no v štrnástich rokoch sa vydala na dráhu speváčky a z trávnikov sa vytratila. Hrávala v útoku a strieľala góly. Presnú mušku má aj dnes v drese Mufuzy. „Ja som bola tímový hráč, ale mala som v sebe štipku individuality a túžby po víťazstvách. Nedávno mi mama poslala odfotené články, že som bola najlepšom strelkyňou turnajov. Mám viacero spomienok, myslím si, že mi to nešlo zle, mala som k futbalu pozitívny vzťah. Aj teraz v Mufuze hrávam v útoku a strieľam góly jedna radosť,“ uviedla.

Víkendy si však spríjemňuje aj hraním s kapelou na rôznych podujatiach, či už ide o narodeninové oslavy, svadby, firemné akcie či oslavy dní mesta. Do budúcna má po hudobnej stránke plány. Má rozpracovaný projekt, ktorý ako hovorí, sa onedlho dostane na verejnosť, takže hudobne je stále aktívna. Práve pred mesiacom mali aj stretnutie po osemnástich rokoch s účinkujúcimi zo Superstar, na ktoré niektorí prišli. Pravidelný vzťah udržuje s trojicou súťažiacich, a to s Jakubom Petraníkom, Matejom Koreňom a Barborou Balúchovou.

Nemá však len hudobné plány na letné obdobie. Koncom júla sa chystá pešo absolvovať trasu dlhú približne tristo kilometrov, ktorá vedie z portugalského Porta do Santiaga de Compostela v Španielsku. Do Porta sa prepraví letecky a popri pobreží pôjde do stanoveného cieľa. Celkovo by túra mala trvať dvanásť dní. „Prvýkrát sa idem dať na takýto typ dovolenky. Budem kopírovať pobrežie Pyrenejského polostrova a popri oceáne pôjdem do Compostely. Odštartujem sama, neskôr sa pripoja ku mne známi, s ktorými budem pokračovať ďalej.“

Okrem pútnického ducha očakáva, že si pozrie pamiatky a miesta, ktorými bude prechádzať, túra preverí jej kondíciu. Turistika však patrí medzi jej koníčky. Rada sa vyberie s partiou na rôzne kopce na Slovensku. Párkrát už absolvovala výstup na Kriváň či turistiku v Malých Karpatoch, ktoré má neďaleko od svojho domova. V auguste oslávi okrúhle štyridsiate narodeniny.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Kepeňovej