Sobotský jazztival pokračuje. Vystúpi Alf Carlsson & Jiří Kotača Quartet

Všetkých milovníkov kvalitného jazzu pozývame vo štvrtok 5. augusta o 20.00 hod. na nádvorie Čierneho orla na špeciálnu medzinárodnú chuťovku, spoločný projekt švédskeho gitaristu Alfa Carlssona a českého trubkára Jiřího Kotaču. Kapelu doplnili najžiadanejší slovenskí jazzmani najmladšej generácie – Peter Korman na kontrabas a Kristián Kuruc na bicie nástroje. V hudbe kvarteta sa miešajú vplyvy lyrickej škandinávskej hudby a moderného jazzu so štipkou moravského a slovenského folklóru, čo prináša unikátnu zvukovú kombináciu tejto kapely, ktorá kladie dôraz na pestrosť, silné melódie a pracuje s prepájaním odlišných hudobných tradícií a koreňov jednotlivých členov kapely. Vstupné: 10 €. Predaj vstupeniek v MsKS a online na www.kulturars.sk.

Švédskeho gitaristu Alfa Carlssona a českého trubkára Jiřího Kotaču spojilo štúdium v holandskom Rotterdame a pol roku po ich návrate do rodných krajín i plánovaný výlet Alfa do ČR, z ktorého sa nakoniec stala krátka šnúra a potom aj regulérna kapela, ktorá funguje už tretí rok a odohrala desiatky koncertov na jazzových festivaloch a v kluboch vo Švédsku, Slovensku a Českej republike.

Členovia kapely majú skúsenosti s koncertovaním s hudobníkmi nominovanými na Grammy, ako je Ilja Reijngoud či Sulivan Fortner. Patria medzi oceňovaných hudobníkov mladej generácie vo svojich krajinách. Alf Carlsson komponoval hudbu pre Nobelovu cenu mieru a Jiří Kotača je nominovaným umelcom na Cenu Anděl a držiteľom ceny Česká jazzová sklizeň 2020.

Koncert je súčasťou 4. ročníka Sobotského jazztivalu, ktorý z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia, SOZA a Sociálny a kultúrny fond SOZA.

Zároveň dávame do pozornosti, že koncert Darkness positive sa uskutoční z organizačných dôvodov v zmenenom termíne, presunul o dva dni dopredu na 1. septembra o 20.00 hod.

Zdroj: MsKS R. Sobota