O zábavu sa počas Dní mesta má postarať skupina Nocadeň a speváčka Laiferová

Tohtoročné Dni mesta Hnúšťa sa uskutočnia od 2. do 4. júna. Pre vobraze.sk to potvrdil hnúšťanský primátor Martin Pliešovský. Ako dodal, hudobnými lákadlami majú byť skupina Nocadeň a speváčka Marcela Laiferová. „Máme to dohodnuté s riaditeľkou Mestského kultúrneho strediska Dianou Vojenčiakovou. Myslíme si, že títo interpreti pritiahnu na amfiteáter divákov a ten sobotňajší večer 3. júna strávime v pohode. Kapela Nocadeň je určenou skôr pre mladých a Marcela Laiferová zase pre staršiu generáciu. Všetko sa ponesie v skromnom duchu. Nemáme finančné prostriedky na to, aby sme si mohli dovoliť to, čo v minulosti,“ priblížil Pliešovský.

V rovnaký deň sa uskutoční podujatie pre deti Hnúšťankovo. „Túto akciu chceme zachovať, lebo je dobrá a vďačná. Mimoriadne veľa dobrovoľníkov sa na ňu hlási. Nie je finančne náročná a zabaví deti,“ povedal primátor Hnúšte. Ten avizuje, že sa pred evanjelickým kostolom 3. júna bude konať zraz priaznivcov historických vozidiel. „Bude to štvrté stretnutie nadšencov automobilových veteránov. Oceníme najstaršie auto, najkrajšie auto a najlepšiu garderóbu posádky historického vozidla,“ doplnil.

Martin Pliešovský uviedol, že sa slávnostné mestské zastupiteľstvo uskutoční v Mestskom kultúrnom stredisku. „Nebude vonku pred pamätníkom Jána Francisci – Rimavského, ako to bolo vlani. V MsKS vystúpia v rámci programu žiaci ZUŠ zo Sliača. Oceníme niektoré osobnosti, mám tiež nejaké návrhy. Cenu primátora by som chcel udeliť Jánovi Kolesárovi. Tento bývalý riaditeľ CVČ toho pre Hnúšťu a deti urobil veľmi veľa,“ skonštatoval.

Primátor pripomenul, že termín Dní mesta je naviazaný na začiatok júna, lebo prvého júna 1822 sa v Hnúšti narodil Ján Francisci – Rimavský. „Jemu takpovediac vzdávame poklonu Dňami mesta,“ podotkol.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB Nocadeň