Na plese v Hnúšti sa zabávali učitelia, poslanci, športovci i poľovníci + foto

Zástupcovia samosprávy v Hnúšti, riaditelia miestnych škôl, učitelia, ale aj poslanci mestského zastupiteľstva, športovci či poľovníci sa zabávali. Počas fašiangového obdobia sa zúčastnili na Prvom plese mesta Hnúšťa. Zabaviť sa v piatok 27. januára prišli aj hostia zo Zvolena či Martina. Na plese  vyše sto ľuďom do tanca hrala hudobná skupina ZBM z Brezna.

O program sa postarali a zábavu rozprúdili latinskoamerické tance v podaní zástupcov z Tanečného klubu Sambed z Rožňavy. „Tanečný parket bol naplnený od prvého až do posledného tanečného kola,“ priblížila riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Hnúšti Diana Vojenčiaková. Ako poznamenala, tombola bola bohatá a ďakuje primátorovi za podporu, reprezentáciu a to, že sa so svojou manželkou Vlastou venovali každému jednému účastníkovi plesu. 

Podľa slov primátora Hnúšte Martina Pliešovského už bolo potrebné zorganizovať poriadny ples po nútených pauzách. „Treba sa socializovať, treba sa zabaviť. Vyšlo to bombasticky. Som veľmi šťastný a so všetkými účastníkmi som poctený. Bavili sme sa dlho. Ja som išiel domov o šiestej hodine ráno,“ povedal pre vobraze.sk Pliešovský. Spomenul, že niekedy sa v meste robili plesy športovcov, učiteľov, poľovníkov a teraz boli všetci spolu. O ostatných plesoch Pliešovský zatiaľ nevie, neavizujú ich. „Toto bol taký výkop na začiatku sezóny. Najbližšie ideme do Rimavských Janoviec na Starostovský ples, aby sme sa spoznali a deklarovali súdržnosť, ktorú v tejto dobe potrebujeme,“ zdôraznil. 

Zdroj: vobraze.sk, foto: Imrich Garláty a Diana Vojenčiaková